Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 9/11

Någon har fått för vana att bryta sig in i parkerade lastbilar vid Råbyfickan.

Annons

Råby rastplats. För andra natten i rad har en parkerad lastbil vid Råby rastplats på E18 väster om Västerås råkat ut för inbrott medan chauffören sov. Natten till måndagen stals 800 kilo nötter, natten till tisdagen har en förpackning bilvax stulits. I båda fallen har kapell skurits upp.

Haga. Någon gång mellan månadsskiftet och måndagsmorgonen har ett källarförråd på Furugatan brutits upp. Förrådets ägare upptäckte att ett hänglås klippts upp och just de vinterjackor som då behövdes hade stulits.

Bäckby. Vid 02.30-tiden vaknade en villaägare av buller. Det visade sig vara en tjuv som råkat välta en telefon och därefter försvunnit ut. Polis kontaktades och kunde snabbt gripa inbrottstjuven – som då befann sig i grannvillan i full färd med att begå inbrott. Tjuven, en 23-årig man, anhölls senare av åklagare misstänkt för grov stöld och försök till grov stöld.

Norra Malmaberg. En parkerad lastbil på Gunnilbogatan råkade natten till måndagen ut för inbrottsförsök. Någon har försökt bryta sig in genom hyttdörren utan att lyckas, men det finns brytmärken på dörren och lacken är repad.

Västerås. En kvinna i 60-årsåldern har polisanmälts för bidragsbrott. Hon fick under flera månader bostadsbidrag som ensamstående. Vid registerkontroll mellan myndigheter – som numera genomförs – visade det sig att ytterligare en vuxen varit skriven på adressen. Kvinnan blir nu återbetalningsskyldig.

Herrgärdet. Vid 21-tiden på måndagskvällen upptäcktes ett inbrott i en bostad på Engelbrektsgatan i Västerås. De boende upptäckte även att bilnycklarna stulits – och bilen var stulen från parkeringen utanför.

Skallberget. En 16-årig yngling lånade ut sin mobiltelefon till en annan då de båda deltog i en fest på Skallbergsgatan på fredagskvällen. Mobilen vandrade vidare mellan festdeltagarna och efter en stund visste ingen var den var. Ägaren misstänker att den stulits och har anmält det för polisen.

Malmaberg. Under helgen har någon vandaliserat en parkerad bil på Malmabergsgatan genom att kasta en stor sten på den, så att en buckla uppstår.

Trumslagarbacken. En moped har stulits från August Palms väg under de senaste dagarna.

Erikslund. Vid 21-tiden på måndagskvällen kallades polisen till Mediamarkt sedan en tjuv ertappats. De närmare detaljerna kring stölden var inte kända vid anmälningstillfället.

Mer läsning

Annons