Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott Olyckor 15-16/9

En man misstänks ha tagit drogen MDPV. Polis och ambulans kallades på lördagen till en plats nära Wallinska kyrkogården.

Annons

Vallby.

Där fanns en man som varit ”avtuppad” flera gånger och som kördes till akuten. Under en fest vid Hoppets kapell på Allmogeplatsen blev en 16-årig flicka bestulen av en ficktjuv. Festen hölls mellan fredag och lördag. I trängseln kände flickan att någon kom upp bakom henne och stack ner handen i hennes väska. Sedan upptäckte hon att plånbok och mobiltelefon var borta. När hon vände sig om såg hon mellan fem och sju unga män som gick runt och plundrade andra väskor i lokalen.

Vallby. En 16-årig flicka blev bestulen på sin mobiltelefon vid en fest i en lokal på Allmogeplatsen natten mot lördag. Lokalen var liten och det var mycket folk på plats så trots att flickan hade telefonen i fickan upptäckte hon inte när stölden begicks. Hon utesluter helt att hon tappat telefonen. I helgen gjordes även en annan anmälan om stöld vid samma fest.

Hammarby. Efter att i tisdags ha mött en hotfull granne beslöt sig en 70-åring för att polisanmäla händelsen. Personen som misstänks för olaga hot och ofredande, en 21-årig man, har under en tid varit stökig och väsnats i trappuppgången och trots tillsägelser inte bättrat sig enligt polisanmälan.

Västerås. Någonstans i stan, mellan klockan ett på lördagsnatten och klockan elva på söndagsmorgonen, blev en 29-årig kvinna bestulen på sin plånbok innehållande bland annat kontokort och körkort.

Haga. En Ford Escort med registreringsnummer AYB 261 stals från Svarvargatan någon gång mellan klockan nio på fredagskvällen och klockan nio på lördagsmorgonen.

Centrum. I torsdags upptäckte en butikskontrollant en snattande man på Systembolaget i gallerian Igor. Mannen hade försökt ta med sig en flaska whisky från butiken utan att betala för varan.

Riksväg 66. En polispatrull såg en bil i vägkanten på 66 strax före halv fem natten mellan fredag och lördag och stannade till. På platsen fanns också en 23-årig man. Det visade sig att bilen var stulen från Gryta. Mannen berättade att han stod i vägrenen eftersom han fått bensinstopp.

Enhagen. En plasteka med motor stals mellan tisdag och lördag från Fårtickevägen vid Musseronsundet.

Centrum. En 39-årig kvinna blev bestulen på sin väska vid ett besök på en restaurang på Kungsgatan natten mellan fredag och lördag. I väskan fanns kontanter, mobiltelefon och kontokort.

Malmaberg. Två registreringsskyltar med nummer XZW 264 stals natten mellan lördag och söndag från en bil, en Volvo S60, på Gunnilbogatan. Brottet rubriceras som egenmäktigt förfarande.

Centrum. I onsdags, troligen på väg från jobbet, tappade en 21-årig man sitt bankkort. När han spärrade kortet på torsdagen fick han veta att han låg 18 000 kronor back på kontot. Han misstänker att någon funnit kortet och spenderat pengarna. Mannen har gjort en polisanmälan om stöld.

Norrleden. Tre män stoppades av polisen på Norrleden strax efter klockan fyra på lördagsmorgonen. Polisen fattade misstankar mot männen och genomförde en husrannsakan i bilen. De hittade vitt pulver, en våg och plastpåsar, tecken. Männen som är hemmahörande i Sundsvall greps och anhölls senare misstänkta för narkotikabrott.

Centrum.

En 35-årig man fick natten mot lördagen en smäll över örat då han hamnade i handgemäng med en 23-åring vid en restaurang på Slottsgatan. 35-åringen gjorde en polisanmälan om m

Misshandel. 23-åringen är också misstänkt frö misshandel av 35-åringens kompis.

Erikslund. Överfallslarmet på Mc Donalds gick natten mellan lördag och söndag. Flera polispatruller åkte dit och kunde konstatera att ett antal personer bråkade med varandra på restaurangen. Personerna avvisades.

Centrum. Natten mot lördag gick en 24-årig man emellan i ett bråk som en kompis var inblandad i på Slottsgatan. Resultatet av tilltaget blev en smäll på vänster käkben och han fick själv göra en anmälan om att ha blivit misshandlad.

Gilltuna. I fredags kväll kallades polis och räddningstjänst till länsväg 555, nära Gilltuna. Väl på plats fanns ägaren och det konstaterades att bilen brann efter ett motorhaveri.

Riksväg 66. Under färd i varsin bilar blev två manliga bilister oense och uppretade, så pass att de till slut stannar fordonen och möts. Schismen ledde till att de polisanmälde varandra för skadegörelse respektive olaga hot. Den yngre mannen född 1979 påstås ha slagit näven i den äldres motorhuv så en buckla uppstod. Den äldre mannen, född 1965, påstås ha dragit kniv som svar på bucklan.

Centrum. Natten mot lördag, strax efter klockan ett, inträffade en misshandel av en 18-årig man i Vasaparken. Polisen hade svårt att bringa ordning i vad som hänt eftersom både den misstänkta gärningsmannen, som var kvar på platsen, och den misshandlade var så berusade. Den misstänkta fick följa med till polishuset, också på grund av sin berusning.

Centrum. På natten mot lördag, strax efter klockan tre, blev en man född 1988 misshandlad med ett knytnävsslag av en annan man, född 1979. Händelsen inträffade på Stora torget.

Tidövägen. En Volvo 855 stod i ljusan låga utmed Tidövägen i lördags kväll. Vid släckningsarbetet observerade räddningstjänsten en skruvmejsel i tändningslåset. Ägaren till bilen visste inte att den var stulen, utan blev medveten om det först när polisen ringde för att berätta om att bilen stod och brann.

Centrum. 2000 kronor skulle en man i 20-årsåldern betala med kort på Pressbyrån vid Centralstationen på lördagseftermiddagen. Men i kortterminalen fick Pressbyråpersonalen, i stället för meddelandet Köp godkänt, uppmaningen att kontakta kortutfärdaren American Express. Företaget uppgav att kortet var förfalskat och att Pressbyråpersonalen skulle ringa polisen. När polisen kom fanns den misstänkta mannen kvar på platsen och en anmälan om försök till bedrägeri skrevs.

Centrum. En berusad 23-årig kvinna blev påkommen med att snatta i en butik i Punkt, under lördagseftermiddagen. Hon hade också saker som tydde på att hon också snattat i en annan butik och är nu misstänkt för just snatteri.

Mer läsning

Annons