Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott olyckor 16/3

Det blev en obehaglig överraskning då den boende på Anderslundsgatan kom hem till lägenheten.

Annons

Gåsmyrevreten. En lägenhet på Anderslundsgatan har någon gång under måndagskvällen råkat ut för inbrott. Lägenhetsinnehavaren kom hem vid midnatt natten till tisdagen och upptäckte då att någon tagit sig in via en balkongdörr. En bärbar dator finns bland det stulna.

Centrum. Ett snatteri i olika butiker i Västerås kan ha klarats upp då elever på Fryxellska skolan hittat misstänkt stöldgods – damkläder – på en skoltoalett. Kläderna har överlämnats till skolans kontaktpolis då denne besökte skolan. Kläderna kommer från fyra olika butiker.

Bäckby. En parkerad lastbil på Axel Oxenstiernas gata har råkat ut för inbrottsförsök. Tjuven eller tjuvarna har tagit sig in genom att bryta sig in i lastbilen. Därefter har de försökt tjuvkoppla lastbilen genom att bryta loss diverse panel, men inte lyckats köra iväg. Bilstereon stals innan tjuven eller tjuvarna försvann.

Bjurhovda. Vid ett inbrott i ett källarförråd på Knotavägen har bland annat en stereo stulits.

Vetterstorp. En parkerad bil på Vetterstorpsgatan har råkat ut för ett misslyckat stöldförsök. Tjuven tog sig in genom att krossa en ruta och bröt därefter sönder rattkåpan. Tjuven lyckades inte stjäla bilen, men vållade en del skada genom brytandet.

Västerås. En parkerad bil vid Östra ringvägen har under måndagseftermiddagen råkat ut för skadegörelse. Någon har brutit sönder tanklocket, uppenbarligen i syfte att slanga bensin, men ingen bensin har kunnat slangas.

Bäckby. Bostadsföretaget Mimers kontor på Kokillgatan har under helgen drabbats av inbrott. Någon har vid fyratiden på söndagsmorgonen krossat en ruta, tagit sig in, stulit en dator och försvunnit.

Skallberget. Natten till tisdagen har en parkerad bil på Karlfeldtsgatan i Västerås råkat ut för inbrott. Tjuven har tagit sig in och brutit sönder rattkåpan, men inte lyckats starta bilen. Det var vid anmälningstillfället oklart om något stulits från bilen.

Bäckby. Vid 11.30-tiden på tisdagen fattade personalen på Plantagen på Kokillgatan misstankar mot den snabbhet som ett par kunder lämnade butiken och försvann. Vid kontroll visade det sig att de förmodligen stulit en elljusstake ur butiken.

Mer läsning

Annons