Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott olyckor 17/2

Annons

BÄCKBY. På tisdagskvällen stals två extraljus och främre registreringsskylten på en bil parkerad på Puddelugnsgatan.

HÖKÅSEN. En bilägare på Borevägen tankade bilen i söndags och hade sedan dess kört nio mil. På onsdagsmorgonen upptäckte han hur bensintanken var nästan tom, men tjuven tycks inte ha brutit upp tankluckan.

NORRA HAGA. Mellan måndag och tisdag hade någon sönder bromsljuset på en bil parkerad på Skjutbanegatan.

KUNGSÄNGEN. När två byggnadsarbetare på Kungsängsgatan på onsdagsmorgonen skulle lossa på en stålform föll en av dem tappade en av dem balansen. Mannen föll ned och slog ryggen i en ställning.

CENTRUM. Ett företag har anmälts för olaga affischering vid järnvägsstationen. Mellan den femte och åttonde februari har 25 stora affischer satts upp utan tillstånd.

VETTERSTORP. På onsdagen upptäckte en bilägare på Karlavagnsgatan att någon krossat bilens sidoruta och stulit verktyg, glasögon och registreringsbevis.

JAKOBSBERG. Någon har i helgen bänt upp plåt på förardörren till en bil parkerad på Lekgatan.

CENTRUM. Två pojkar i 17-årsåldern stal på onsdagen en jacka från Team sportia. Den ena pojken tog ned jackan från ställningen och gav den till sin kumpan som satte på sig jackan och tog sin egen jacka över den stulna. Jackan var värd 8 000 kronor.

BJURHOVDA. Mellan måndag och tisdag stals en bilstereo från parkeringen vid Coop. Tjuven hade krossat en ruta för att ta sig in.

NORRA HAGA. En boende på Åkarhagsgatan vaknade under natten till tisdag att någon slog sönder ett fönster till lägenheten och stal en dator som stod innanför fönstret.

NORRA SKILJEBO. Ett vittne såg vid midnatt på tisdagen hur två personer sprang från en parkerad bil på Säbygatan. När polisen kom till platsen upptäckte de att dörrlåset brutits upp, men tjuvarna hade inte lyckats ta sig in.

CENTRUM. En 79-årig kvinna var i måndags på Hennes Mauritz när hon kände en kvinna röra sig i närheten av henne. När sedan skulle betala upptäckte kvinnan att plånboken var borta. Innan kvinnan hann spärra kortet hade tjuven försökt att ta ut pengar från hennes konto, dock utan att lyckas.

SKILJEBO. Två 13-åriga pojkar har anmält att de misshandlats av en man i 50-60-årsåldern. Enligt pojkarna kom mannen förbi när de tillsammans med några kompisar stod och pratade på Härnevigatan. Mannen undrade varför de stod där och efter en viss ordväxling slutade det enligt pojkarna med att mannen puttade på den ene av dem och slog honom i huvudet med en metallist. När den andre pojken gick emellan tog mannen tag i hans hals och tryckte upp honom mot en vägg.

OXBACKEN. En man som i fredags besökte Pingstkyrkan blev bestulen på sin mobiltelefon. Mannen hade lagt den i jackan han hängt av sig, men när han skulle gå hem var telefonen borta.

CENTRUM. Någon bröt sig någon gång i förra veckan in i ett vindsförråd på Herrgärdsgatan genom att klättra över ett antal andra förrådsutrymmen.

RÅBY. Ett hobbyrum på Gråsparvsvägen har fått oönskat besök. Tjuven fick med sig en kartong med kakelplattor som stod i förrådet.

JAKOBSBERG. En kvinna på Kronvägen blev i tisdags bestulen på sin tvätt. Kvinnan hade hängt upp tvätten, som bestod av pojkjeans och några tröjor, på tork och när hon kom tillbaka för att hämta dem var tvätten borta.

RÅBY. Någon gång tog någon en trafikkon utanför Stenkumlaskolan och slängde in den genom karateklubbens fönster.

FINNSLÄTTEN. På söndagsförmiddagen tankade någon 58 liter på OK-Q8 på Norrleden och åkte därifrån utan att betala.

ERIKSLUND. I helgen krossade någon sidorutan på en grävmaskin och stal en gps värd 120 000 kronor.

ERIKSLUND. En 39-årig man upptäcktes i söndags då han inne på Ica Maxi öppnade en energidryck som han drack upp. Mannen ställde sedan tillbaka den tömda burken och gick ut ur affären utan att betala.

HEMDAL. En kvinna som legat inne på Centrallasarettet för operation i helgen blev bestulen på sin plånbok som förvarades i ett patientfack. När kvinnan skulle åka hem upptäckte hon att plånboken var borta.

BERGHAMRA. Någon sprängde i helgen en brevlåda på Helikoptergatan.

SÖDRA GRYTA. Mellan måndag och tisdags stals en bilstereo från en bil på Minkvägen. Tjuven tog också 20 cd-skivor.

CENTRUM. En 40-årig kvinna ertappades på tisdagseftermiddagen när hon inne på Hemköp plockade på sig hårfärg, energidryck och två munkar som hon inte betalade för. Kvinnan hade också på sig en väska och kläder som polisen misstänker hon stulit.

BÄCKBY. Under tisdagen bröt sig någon in i en villa på Dragverksgatan. När ägaren kom hem upptäckte han att altandörren var uppbruten och att någon rört till det i bostaden.

ÄNGSGÄRDET. Tre pojkar, 14, 15 och 17 år gamla, ertappades på tisdagseftermiddagen när de plockade på sig åtta burkar energidryck och två doftgranar inne på Coop Extra.

Mer läsning

Annons