Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott olyckor 18/5

Snatteriet lyckades inte för den 49-årige knarkpåverkade och knivbeväpnade mannen.

Annons

Hälla. Vid 16-tiden på tisdagen försökte en 49-årig knarkpåverkad man ta med sig varor från Ica Maxi Hälla utan att betala. En väktare stoppade dock mannen, som var märkbart påverkad av någon sorts narkotika. Polis kallades till platsen och det visade sig att mannen, förutom snatteriet och det misstänkta narkotikabrottet, också bar kniv utan giltigt skäl.

Centrum. Någon har under tisdagsnatten krossat en bilruta till en parkerad bil, sökt igenom fordonet, och stulit ett par solglasögon.

Skälby. En 15-årig pojke hotades och misshandlades på skolgården till

Håkantorpsskolan vid 21-tiden på måndagen. Pojken beskylldes för att ha stulit en cykel, och om han inte betalade för den sa gärningsmannen att ”han vet var han bor” och skulle misshandla pojken igen. Gärningsmannen beskrivs vara i 15-årsåldern.

Centrum. Vid 17.25 i går blev en 24-årig man av med sin plånbok på Centralstationen. Det var mycket trångt på perrongen och när mannen klev på tåget upptäckte han stölden.

Kristiansborg. Mellan klockan 11 och 12 på tisdagen blev en 20-årig kvinna av med sin plånbok i Carlforsska gymnasiets gymnastiksal. Det finns inte några spår efter någon gärningsman.

Hälla. En 28-årig kvinna togs av väktare på Ica Maxi under lördagen för snatteri. Kvinnan hade plockat på sig matvaror, kläder och dammsugarpåsar till ett värde av 949 kronor.

Sjöhagen. En decimeterlång repa gjordes under handtaget på passagerardörren på en parkerad bil på Slakterigatan under lördagsnatten.

Hälla. Vid 10-tiden i går begärde anställda i en affär att få kontrollera en kunds ryggsäck. Först vägrade 21-åringen. Men sedan hällde han ut en öl, parfymer, nagellack och lösgodis på bandet – och rusade därifrån. Han fastnade i slussen på väg ut men lyckades ta sig vidare, personal hann upp mannen på parkeringen. Varorna var värda 587 kronor och mannen misstänks också för ringa narkotikabrott.

Råby. Någon gång mellan 11 januari och 28 februari ska en moped stulits ur ett soprum på Lövsångargatan. Stölden anmäldes under tisdagen. Mopeden är röd med avsågad bakskärm.

Mer läsning

Annons