Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott Olyckor 18/7

Brinnande bil totalförstörd, troligtvis var branden anlagd.

Annons

Bäckby. Vid fyratiden natten till måndagen såg en väktare som gick rond att en jalusi till kiosken/grillen vid Bäckby torg var uppbruten. Drickaflaskor med mera låg utspritt utanför.

Rocklunda. Strax efter midnatt natten till måndagen såg en väktare flera misstänkta personer bakom Rocklundahallen. När väktaren kom närmare försvann personerna springande. Kvar på platsen fanns påsar och väskor fyllda med läsk och godis. Inledande undersökningar tyder på att stöldgodset kan komma från något inbrott, men förmodligen inte från inbrottet på Bäckby, se ovan.

Önsta-Gryta. Vid tretiden natten till måndagen stoppade polisen en bil på Önstavägen. Den 48-årige mannen bakom ratten hade inget körkort, men det hindrade honom inte från att köra. Han hade dessutom kört samma bil och ertappats av polis vid ytterligare tre tillfällen de senaste dagarna. Bilen, som var oskattad, obesiktigad och avställd, togs i beslag.

Bäckby. Vid fyratiden, natten till måndagen, vaknade en bilist av att larmet på hans bil tjöt. Han gick ut och såg att någon krossat en ruta på bilen och försvunnit. Det var vid anmälningstillfället oklart om något stulits.

Hammarby. S:ta Gertruds skola på Liegatan råkade strax före midnatt söndag-måndag ut för inbrott. Någon eller några har krossat en ruta och gått in i ett klassrum. Polis kom till platsen och kontrollerade flera personer som fanns i närheten, men ingen av dem kan misstänkas för något brott.

Bäckby. Räddningstjänsten kallades vid ettiden natten mot måndagen till Puddelugnsgatan sedan en bil börjat brinna av okänd anledning. Branden har dock ingen naturlig förklaring utan misstänks vara anlagd. Bilen blev totalförstörd.

Västerås Central. Strax efter midnatt söndag-måndag råkade en parkerad bil vid Västerås central ut för skadegörelse.

Mer läsning

Annons