Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott olyckor 22/1

Tortuna Golfklubb fick ovälkomna besökare i vinternatten.

Annons

Tortuna. Tortuna Golfklubb har någon gång mellan två och tre natten mot fredagen drabbats av inbrott. Tjuven har krossat en ruta, tagit sig in och sparkat sönder en dörr till kontoret. Golfklubben ska inventera och återkomma till polisen med uppgift om något stulits.

Bjurhovda. En man på Bjurhovda har polisanmält en ovanlig stöld. En bekant till honom, som han bara känner med förnamn, bjöds in till mannen. Efter ett tag gick bekanten på toaletten. När mannen undrade varför toalettbesöket dröjde visade det sig att den för mannen tämligen okände bekante tagit med sig köksutrustning och klättrat ut genom badrumsfönstret.

Centrum. En 49-årig man ertappades på fredagsförmiddagen på Coop Konsum City med att försöka ta med sig varor utan att betala. Anmälan skrevs om snatteri.

Centrum. Vid 23-tiden på torsdagen körde en personbil in i Skrapans parkeringsgarage. Polis som snabbt kom till platsen såg två män vid bilen, 49 och 53 år gamla. Båda var oskadda, men påtagligt berusade. Då det inte gick att ta reda på vem som kört bilen fördes båda till polishuset för förhör.

Centrum. Strax före klockan 09.30 på fredagen gick överfallslarmet hos åklagarkammaren i Västerås på Stora gatan, i Parkhuset. Polisen gick in med största försiktighet, beredda på allt – och möttes av förvåning. Städning pågick – och under det arbetet hade överfallslarmet på något sätt aktiverats.

Råby. Vid 22-tiden på torsdagen hittade polisen vid Råbyleden en bil som rapporterats stulen tidigare. Efter en stund hittade polisen också en 15-åring i närheten som kunde sättas i samband med stölden. Han fördes till polishuset för förhör.

Mer läsning

Annons