Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott olyckor 22-24/7

Hjälpsam 17-åring blev av med mobilen till fräck tjuv.

Annons

CENTRUM. Personal på Centralstationen upptäckte vid midnatt natten mot midsommarafton att ett antal ungdomar stod och klottrade på ett av tågen som stod stilla på stationen. I samband med upptäckten flydde ungdomarna fältet. Personalen tillkallade då polis och en anmälan om skadegörelse upprättades. Polisen kommer nu att försöka få fram fingeravtryck på ett par av de efterlämnade sprejburkarna som togs i beslag.

ÖNSTA GRYTA. En 21-årig man uppgav att han blev misshandel av en okänd man när han vi tvåtiden på natten till midsommarafton gick utefter Flitiga Lisas väg. Gärningsmannen ska ha tillfogat målsägande flera knytnävsslag i ansiktet och kallat honom kriminell. Därefter ska han ha hoppat in i en bil och kört därifrån.

RÅBY. En Volvo 745 stående på Råby IP sattes i brand vid halvfemtiden på midsommaraftons morgon. När polisen kom till platsen visade det sig att bilen som blev totalförstörd också var anmäld stulen.

HAMMARBY. Polis och brandkår larmades vid halvtiotiden på midsommarafton till en adress på Hammarby i Västerås. Lägenheten var tom då polisen och brandkåren kom fram. Polisen kunde dock snabbt konstaterar att det endast rörde sig om en rökfylld lägenhet och att ingen person skadats. Polispatrullen har nu skrivit en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Det är i nuläget okänt hur branden uppstått.

CENTRUM. Vid halvtvåtiden på midsommarafton blev en 17-årig pojke bestulen på sin mobiltelefon i Vasaparken. En för 17-åringen okänd person hade kommit fram till honom och velat låna mobiltelefonen. När 17-åringen nekade frågande gärningsmannen om 17-åringen själv kunde skicka ett sms till gärningsmannens kompis. När så hade skett ville gärningsmannen se det skickade sms:et. Men i samma veva som gärningsmannen fick tillgång till mobilen sprang han iväg. En anmälan om stöld är upprättad av polisen som har goda förhoppningar att gripa gärningsmannen då 17-åringen kunnat ge ett bra signalement.

VALLBY. Vid sjutiden på midsommaraftons kväll blev en 50-årig kvinna och hennes son bestulna på en bildskärm och en moped. Det var när den 50-åriga kvinnan hörde ett prasslande ljud i från sonens rum som hon fattade misstankar. Sonen var nämligen bortrest. När kvinnan öppnade dörren till rummet var fönstret öppet och dataskärmen till sonens dator fattades. När kvinnan sedan hörde ett brummande ljud ute på gatan sprang hon till fönstret och fick då se gärningsmannen fly i från platsen på sonens moped. En anmälan om stöld är upprättad hos polisen.

SKULTUNA. Polis kallades till en fest i Skultuna vid åttatiden på midsommaraftons kväll. Där uppgav en kvinna i 40-årsåldern att hon blivit misshandlat av en av festdeltagarna. Både kvinnan och gärningsmannen var dock kraftigt berusade och inga synliga tecken på misshandel kunde observeras av poliserna på plats. Den utpekade gärningsmannen omhändertogs emellertid av polisen för tillnyktring.

PETTERSBERG. Fyra ungdomar kastade sten och krossade sju fönsterrutor på Trollbacksskolan vid niotiden på midsommaraftons kväll. Händelsen spelades in av skolans övervakningskameror och polisen har identifierat de misstänkta gärningsmännen. Enligt polisen kommer ett gripande ske inom kort.

HAMMARBY. En 61-årig man på Tallbackens missbrukarboende har polisanmälts för allmänfarlig vårdslöshet då han förvarat en hink med fimpar nära sin säng. Dessa fimpar började vid niotiden på midsommaraftons kväll att brinna varav branden sedermera spreds till sängens madrass. Personalen på boendet kunde på ett tidigt stadium släcka branden och ingen människa kom till skada.

KÖPING. Vid halvtvåtiden under midsommarnatten larmades polis och räddningstjänst till en olycka mellan Ållesta och Loviseberg i Köping. Olyckan visade sig vara en singelolycka. I samband med att polisen kom fram till platsen flydde föraren in i skogen. Men en av polisens hundpatruller lyckades efter en stunds spårning hittade en man i 18-årsåldern som nu misstänks för rattfylleri. Mannen hade klarat sig oskadd efter olyckan.

CENTRUM.

En 19-årig man uppgav att han vid tvåtiden natten till midsommardagen blev misshandlad av en för honom okänd man utanför nattklubben Pluto. Målsägande uppger att han helt oprovocerat fått ett flertal knytnävsslag i ansiktet när han var på väg att lämna nattklubben. En polisanmälan om misshandel är gjord och ett visst signalement på gärningsmannen finns.

GIDEONSBERG. En ledig polis ingrep på midsommardagen vid niotiden på kvällen mot en misstänkt rattfyllerist på Gideonsberg. Mannen som är i 65-årsåldern medtogs till polisstation för vidare provtagning. Denna visade att han hade 0,25 mg/l alkohol i blodet (0,5 promille). Dessutom hade mannens bil körförbud och var avställd. Bilen togs i beslag av polisen. Till detta är han dessutom misstänkt för olovlig körning då han saknade körkort.

CENTRUM. Vid halvtvåtiden på natten till söndag misshandlades en 21-årig man inne på McDonalds på Timmermansgatan. En för 21-åringen okänd man ska ha börjat bråka med honom inne på restaurangen och sedan utdelat flera knytnävsslag mot ansiktet. Därefter ska gärningsmannen ha lämnat platsen. En anmälan om misshandel är upprättad. Det finns också ett vittne till händelsen.

CENTRUM.

Inne på nattklubben Pluto har en man i 25-årsåldern uppgett att han vid ettiden på natten till söndag blivit misshandlad av en för honom okänd man. Samme man som uppgivit att han blivit misshandlad ska sedan själv ha uppträtt så berusat och stökigt att han omhändertogs av vakterna på Pluto. Polis kallades till platsen och mannen omhändertogs enligt lagen om berusade personer, LOB.

CENTRUM. En man i 38-årsåldern som var på väg hem från midsommarfirandet fick vid fyratiden på söndagsmorgonen syn på en aggressiv man som slängde saker på bilar stående vid Röda Torget. Han sa då åt mannen att sluta vari mannen sprang efter 38-åringen och gav denne ett flertak slag och sparkar. En anmälan om misshandel är upprättad och polisen har ett bra signalement.

VALLBY. Polispatruller larmades till Allmogeplatsen vid halvtretiden på söndagsmorgonen men anledning av att ett inbrottslarm hade utlösts vid Vallby församlingsgård. På plats kunde polisen snabbt konstateras att larmet var skarpt. En hundpatrull kom till platsen och vid ett genomsök med hunden av den drabbade fastigheten påträffades en gärningsman som hade gömt sig i ett rum. Han greps och transporterades till polisstation för förhör. Efter förhör anhölls mannen. Mannen som är i 20-årsåldern misstänks för stöld genom inbrott samt ringa narkotikabrott genom innehav av narkotika. Polisen har under söndagen gjort en brottsplatsundersökning.

Mer läsning

Annons