Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott olyckor 23/8

Annons

Viksäng. Vid 23-tiden på onsdagen fick polisen rapport om en man som stökade omkring i trakten av Kaserngatan, och dessutom krossat flera fönsterrutor. När polisen kom till platsen lugnade den 32-årige mannen ner sig. Vid kontroll visade det sig att mannen var efterlyst eftersom han skulle delges vissa handlingar. Han fördes till polisstationen för att först nyktra till, därefter delges handlingarna, och därefter förhöras om skadegörelsen han vållat.

Centrum. Strax före klockan 18 på onsdagen kallades polisen till Munkgatan i Västerås där en väktare under tjänsteutövning rapporterat att han blivit grovt hotad av en 18-årig ung kvinna. Hon greps och fördes till polisstationen för förhör, misstänkt för hot mot tjänsteman.

Bäckby. Strax efter midnatt natten till onsdagen upptäckte en boende på Stålverksgatan hur någon höll på att bryta sig in i dennes förråd. Två personer sprang från platsen då de märkte att de blivit upptäckta. Polis larmades och sökte med hundar efter de båda utan resultat. De hann stjäla saker.

Enhagen-Ekbacken. Vid midnatt natten mot onsdag vaknade boende på Vattustigen av att någon försökte ta sig in i deras sovrum. Efter att de boende skrek och ropade försvann tjuven. Det visade sig att tjuven lyft bort delar av staketet och skulle uppenbarligen ta sig in i huset i tron att ingen var hemma. Polisen som kallades till platsen har säkrat spår, men tjuvarna hann undan, åtminstone för tillfället.

Önsta-Gryta. På tisdagskvällen kallades polisen till Önsta-Gryta sedan flera boende sett en berusad man sätta sig bakom ratten till en bil. Innan polisen hann fram hade färden slutat i ett staket. Den 24-årige märkbart påverkade mannen fick följa med till polisstationen för provtagning och förhör.

Centrum. På tisdagseftermiddagen omhändertogs en märkbart narkotikapåverkad 62-årig man av en polispatrull på Vasagatan i Västerås. Det visade sig att mannen hade tiotals gram av vad som misstänks vara hasch på sig och han misstänks nu för narkotikabrott.

Hälla. Under tisdagseftermiddagen ertappade väktare på Ica Maxi Hälla en 39-årig kvinna som försökt ta med sig diverse varor, bland annat kontorsmateriel och en mobilväska, utan att betala. Polis tillkallades och förhörde kvinnan.

Hökåsen. Vid 14-tiden på tisdagen inträffade en trafikolycka på riksväg 56 i höjd med Hökåsen. En bil körde av ännu okänd anledning av vägen och voltade, men bilisten, en kvinna i 80-årsåldern, klarade sig utan skador. Hon såg dessutom till att ringa bärgare så snabbt att olyckan inte vållade några större trafikstörningar.

Mer läsning

Annons