Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott olyckor 25/1

Det är dumt att åka taxi när man vet att man inte kan betala resan. Det fick några Eskilstunabor lära sig i Västerås.

Annons

Västerås. Två 18-åriga Eskilstunabor tog vid 23-tiden på söndagen en taxi från Eskilstuna till Västerås. Väl framme i Västerås kunde de inte betala och sade sig ringa till en kompis med pengar, som dock inte dök upp. Nu misstänks de båda taxiresenärerna för bedrägligt beteende.

Hälla. Under helgen har två bärbara datorer stulits från Elgiganten på Hälla. Övervakningskameror visar hur två män tar med sig datorerna i en väska och går utan att betala.

Vallby. En parkerad bil på Loftbodsvägen råkade under natten till måndagen ut för inbrott. En ruta har krossats, stereon och ett par byxor har stulits.

Västerås. En Västeråskvinna har polisanmält ett företag som ligger bakom en internettjänst där hon kan göra ett ”personlighetstest”. För att göra testet skickade kvinnan in sitt personnummer, men ångrade sig. Personnumret gjorde dock att företaget kunde skicka en faktura på 298 kronor till henne för en tjänst hon inte beställt.

Vetterstorp. Under natten till söndagen har fyra sommardäck på fälg stulits från ett garage på Vetterstorpsgatan.

Västerås. En pappa har polisanmält att någon använder sonens stulna mobiltelefon. Misstankarna riktas mot sonens skola där en annan elev plötsligt visat sig ha en mobiltelefon av samma märke, modell och färg som den som tillhör sonen.

Östermalm. Under söndagen har en plånbok stulits från en väska som låg i Växhusets konsertsal.

Östra Malmaberg. Under helgen har en mängd verktyg och elverktyg stulits från en arbetsbod på Kumlagatan. Verktygen tillhör hantverkare som arbetar med stambyte i intilliggande fastigheter.

Bäckby. Polisen kontrollerade en mopedist på Puddelugnsgatan strax före klockan ett natten till måndagen. Mopeden visade sig vara stulen och den 19-årige föraren, som misstänks för stölden, var uppenbart narkotikapåverkad när han togs med till polishuset för förhör.

Råby. Under helgen har en parkerad bil på Morkullegatan råkat ut för skadegörelse. Någon har slagit in bilens bakruta, men av allt att döma inte stulit något ur bilen.

Västjädra. Natten till måndagen körde en personbil av vägen vid Västjädra, alltså avfarten där E18 och riksväg 56 mot Kvicksund går skilda vägar. Den 53-årige oskadde bilisten visade sig ha motsvarande 1,3 promille alkohol i kroppen och misstänks för rattfylleri.

Mer läsning

Annons