Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott Olyckor 25-26/9

Annons

Vetterslund. Någon hade sönder entréfönstret till en trappuppgång på Vetterslundsgatan i 23.30-tiden i lördags. En fest hölls i närheten och skadegörelsen sätts i samband med den. Två yngre män är misstänkta men inte gripna.

Gideonsberg. Vid 15-tiden i lördags såg en privatperson att någon höll på att bryta sig in på Vildmarkens förskola på Nordanby och ringde till polisen. När polisen kom dit fanns en person inne i byggnaden och han greps. I lördags kväll förhördes mannen och frigavs senare av åklagaren. Den 27-årige mannen hade krossat en ruta på baksidan av förskolan med en sten. Han är känd av polisen sedan tidigare.

Hacksta. Vid ett pågående bygge har någon slagit sönder fönstret till och tagit sig in i en grävmaskin. Personen har brutit upp tändningslåset och troligen startat maskinen för att sedan lyfta bort och stjäla byggutrustning. Det som saknas är en vibrationsplatta, så kallad padda. Polisen gjorde en teknisk undersökning på platsen i lördags förmiddag. Händelsen inträffade någon gång mellan torsdag kväll och lördag förmiddag.

Skiljebo. En väktare som besökte Tomaskyrkan på lördagsmorgonen såg att ett fönster var trasigt. Det visade sig att någon hade tagit sig in men det är oklart om någonting har stulits.

Centrum. Tre män tog sig in i det nya köpcentret Igor natten till lördag. De upptäcktes av en väktare som hörde ljud från nedre planet. När de såg väktaren lämnade de tre männen varuhuset. De bedöms vara i 16–18-årsåldern. Det är oklart hur de tagit sig in eller om de stulit något.

Centrum. En 21-årig kvinna blev av med en mobiltelefon och en kamera när hon var ute och roade sig i lördags. Hon var på dansgolvet på Pluto och hade handväskan på axeln när hon blev av med innehållet i väskan.

Centrum. En 27-årig man körde en minimotorcykel vid Oxbacken klockan 4.20 på söndagsmorgonen. Han blev stoppad av polisen och fick följa med till polishuset för att göra nykterhetskontroll. Det visade sig att han hade 0,26 promille, vilket är över gränsen för rattfylleri.

Centrum. En 20-årig man har anmält att han blev hotad till livet av en 27-åring på torget utanför Skrapan klockan 2.30 natten till lördag. De båda träffades i kön på en hamburgerrestaurang där den yngre blev knuffad av den äldre. Det ledde till en diskussion dem emellan och slutligen hotet.

Surahammar. När en 55-årig man skulle omhändertas av polisen för fylleri på en krog, natten mot i lördags, blev han våldsam och måttade en spark mot en av polismännen. Han misstänks för våld mot tjänsteman.

Surahammar. En 30-årig man stoppades i en personbil på Enbärsvägen. Mannen visade tydliga tecken till narkotikapåverkan och är nu misstänkt för ringa narkotikabrott, drograttfylleri och grov olovlig körning eftersom han saknar körkort.

Mer läsning

Annons