Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott olyckor 25/8

Genom att vara observant räddade en kund en dator åt Elgiganten.

Annons

Erikslund. En uppmärksam kund förhindrade en stöld på Elgiganten Erikslund vid 14-tiden på tisdagen. Kunden såg hur en man höll på att lägga ner en dator i en specialpreparerad väska som minskar risken för att larmbågarna vid utgångskassorna larmar. När den uppenbara tjuven insåg att han var iakttagen lämnade han lokalerna utan dator.

Centrum. En 25-årig man misstänks för snatteri sedan han försökt ta med sig en flaska vodka, värd 225 kronor, från Systembolaget Vasagatan utan att betala. Mannen sågs av en väktare när han smusslade ner flaskan i en medhavd kasse, tog några öl, gick till kassan där han ”upptäckte” att han inte kunde betala för ölen - och försökte försvinna med spriten men ertappades.

Skallberget. En boende på Skallbergsgatan fick besök av en gammal kompis på tisdagskvällen. Kompisen hade ingenstans att sova och den boende förbarmade sig, men gästfriheten belönades illa eftersom såväl kompis som den boendes mobiltelefon var borta på onsdagsmorgonen.

Centrum. En 38-årig man misstänks för olaga hot sedan han hotat en annan man utanför Stadsmissionens dagverksamhets entré på Sturegatan vid lunchtid på onsdagen. Han svingade också en cykel för att understryka hoten. Efter en stund kunde en polispatrull gripa den misstänkte som togs med till polisstationen för förhör.

Skallberget. Någon gång under tiden söndag-måndag har någon försökt stjäla en parkerad bil på Skallbergsgatan, dock utan att lyckas.

Bjurhovda. Under natten till tisdagen råkade en parkerad bil på Benvägen ut för stöldförsök. Tjuven lyckades inte tjuvkoppla.

Mer läsning

Annons