Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott Olyckor 31/3-1/4

I fredags upptäckte en boende på Ekbacken att ett inbrott begåtts i hemmet mellan klockan 17 och 21.45.

Annons

Bland annat hade ett guldarmband stulits. Polisen säkrade skospår på platsen och hundar sökte av området, dock utan att träffa på någon gärningsman. 

Djuphamnsvägen.

Efter en vådlig färd i fredags kväll är nu en bilförare misstänkt för grov drograttfylla och grov olovlig körning. Polisen (som hade en särskild insats för att kolla trafikbrott i fredagskväll) stötte på en bil som körde för fort vid stationsområdet, följde efter, men när föraren insåg att han var förföljd valde han att gasa i stället för att stanna. Först vid Rytterne kunde polisen stoppa mannen, som då visade tydliga tecken på att vara påverkad.

Skallberget.

En sängrökare somnade ifrån sin cigarett natten mellan fredag och lördag. Klockan 03.45 hade hon vaknat och märkt att det glödde i madrassen och att lägenheten var rökfylld, hon larmade räddningstjänsten. Någon brand uppstod dock aldrig. Kvinnan skadades inte och är nu misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet.

Centrum. Polisen kallades till ett nattöppet matställe klockan 02.25 natten mot söndag med anledning av ett bråk. På platsen mötte de en misshandlad man i 30-årsåldern. Mannen hade blivit slagen till marken och sparkad av ett flertal personer, som dock inte fanns kvar när polisen anlände. Den misshandlade hade skador i ansiktet och i huvudet men ville inte uppsöka vård. En anmälan om grov misshandel gjordes.

Hälla. Två tjuvar ertappades efter en liten turné på Hälla shoppingområde i lördags. Vid lunchtid såg ett vittne hur en kvinna och en man plockade med sig kläder in i en provhytt på Stadium i gallerian på Hälla. Paret kom sedan ut igen och lämnade butiken utan att betala några plagg, i provhytten fanns inte heller kläderna de tagit med in. Polisen lyckades senare gripa paret, en 29-årig man och en 26-årig kvinna, som senare anhölls av åklagare. De hade obetalt smink och obetalda kläder från ett flertal butiker på sig. Värdet på stöldgodset översteg 1000 kronor.

Hammarby.

En föräldrafri fest på Liegatan i lördags strax före klockan elva, blev stökig. En granne ringde polisen efter att festdeltagare rispat ett kors rispat i ytterdörren och kastat ägg på fasaden. Polisen identifierade en misstänkt pojke på festen och föräldrar tillkallades för att ta hand om sin illgärningsman.

 Centrum. En klottrare åkte fast natten mot söndag då han blev påkommen med att sprejmåla på en bingohalls skyltfönster på Stora gatan. Det var vakterna på nattklubben Poco loco som upptäckte skadegörelsen, och höll kvar mannen tills polisen kom. Spår på mannens händer styrkte misstanken om skadegörelse.

Råby. En 33-åring stoppades på lördagsförmiddagen på Lövsångargatan. Vid kontroll visade det sig att han hade en alkoholhalt på 0.68 promille i blodet. Eftersom mannen dessutom saknade körkort är han nu misstänkt för grov olovlig körning och rattfylleri.

Centrum. Strax efter midnatt natten mot söndag stannade polisen en person på Slottsgatan. En förbipasserande 25-årig man hade synpunkter på detta och blev påstridig. Polisen beslöt att omhänderta mannen, vilket denna motsatte sig våldsamt. När polisen visiterade honom hittade den en mindre mängd misstänkt narkotika i en snusdosa. 25-åringen är nu misstänkt för våldsamt motstånd och narkotikabrott. 

Kristiansborg.

En lägenhetsinnehavare upptäckte på söndagsmorgonen att en man försökte ta sig in i lägenheten genom att slå en stol mot fönsterrutan. Mannen avbröt försöket och gick loss på en bil i området. Polisen lyckades få rätt på gärningsmannen, en 22-åring, i närheten av högskolan. 22-åringen, som är okänd av polisen sedan tidigare, berättade att han blivit osams med en kamrat och att hans beteende var en reaktion på detta.

Mer läsning

Annons