Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott olyckor 7/2

Det är fel att stjäla plånböcker. Även tomma plånböcker som är till salu.

Annons

Hammarby. Strax efter klockan tre natten till måndagen gick en 48-årig man in på Statoil Hammarbyrampen och stal en plånbok som fanns till försäljning. Polis tillkallades och hittade snabbt mannen i närheten, han erkände direkt och misstänks för snatteri.

Råby. Vid femtiden, tidigt på måndagsmorgonen, gick inbrottslarmet hos Markservice på Tornsvalegatan. Väktare kunde konstatera att någon brutit upp ett hänglås och tagit sig in i ett fikarum och ett arbetsrum. Vid anmälningstillfället var det oklart om något stulits. I närheten hade också fritidshemmet Svalan råkat ut för inbrott då någon försökt plocka ut en glasruta utan att lyckas.

Vallby. På måndagsmorgonen, vid femtiden, ryckte polis och väktare ut till Wenströmska skolan sedan inbrottslarmet utlösts. Det visade sig att någon eller några brutit sönder listerna till en glasruta, lyft ut hela rutan och sedan tagit sig in i lokalerna. Eventuellt har godis stulits; en godisbit som hittades i närheten såg ”nytuggad” ut och togs i beslag för DNA-säkring.

Vallby. Vid 09.30-tiden på måndagen stoppade polisen en bil på Vallbyleden för rutinkontroll. Det visade sig att den 43-årige föraren saknade körkort och var påtagligt narkotikapåverkad. I bilen fanns också en kapsåg som antas vara stulen eftersom mannen inte hade någon rimlig användning för en sådan.

Dingtuna. En parkerad bil på Länsmansgatan råkade natten till måndagen ut för inbrott. Det är oklart om något stulits.

Södra Vetterstorp. En kvinna i 60-årsåldern har polisanmält fastighetsägaren sedan hon halkat på Stjärngatan i fredags och brutit foten. Enligt kvinnan var det otillräckligt sandat mot halkan på platsen.

Västerås. Någon gång under januari har smycken försvunnit på okänt sätt från en åldrig kvinna. Det är oklart om smyckena försvunnit på ett äldreboende eller i kvinnans bostad. Att smyckena var försvunna upptäcktes av kvinnans anhöriga sedan kvinnan avlidit.

Mer läsning

Annons