Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott olyckor 7-9/4

Annons

Erikslund. Vid 16-tiden i söndags greps en 17-åring vid Media Markt. Han hade då tagit några dataspel. 17-åringen hade en specialpreparerad väska som han använde för att inte bli upptäckt när han passerade utgången. Han hade även en tång med sig. Tången anses som ett brottsverktyg eftersom han kan klippa upp förpackningar med den och även ta bort larmbrickor. 17-åringen är hemmahörande i Dalarna. Han är omhändertagen av socialtjänsten.

Munkboängen. Ett inbrott hos Dimek Fastighets AB på Munkbovägen upptäcktes i lördags morse. Tjuven tog sig in på området genom att med bil köra sönder en port. Bland det stulna finns en pall med rostfria detaljer till ett värde av cirka 10 000 kronor.

Munkängen. En 19-åring började bråka med en ordningsvakt på krogen Sigurdsgatan 25 natten till i går när han skulle omhändertas för fylleri. 19-åringen är misstänkt för våld mot tjänsteman eftersom han tog ett strypgrepp på ordningsvakten. Vakten lyckades dock lägga ner ynglingen på marken och sätta handfängsel på honom i väntan på polis.

Erikslund. Ikeas varuhus fick utrymmas i söndags. Ett automatiskt brandlarm hade utlösts strax före klockan 12. Orsaken var bullar som bränts i en mikro.

Hemdal. Polisen kallades till Centrallasarettet i Västerås vid 3-tiden i söndags morse när en 21-årig man hade krossat några glasrutor. I händerna hade han yxa och kniv. Eftersom mannen var stökig tvingades polisen använda sprej för att få bukt med honom. Mannen är misstänkt för såväl skadegörelse som brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott.

Kungsåra. I söndags morse hittades en bil i diket vid väg 693 i korsningen med vägen till Ängsö. Bilens krockkudde hade utlösts men ingen person fanns på platsen när polisen kom dit vid 10.30-tiden. Bilen visade sig vara stulen.

Gideonsberg. Polisen stoppade en 63-årig man på Gideonsbergsgatan vid 18-tiden i lördags. Han är misstänkt för rattfylleri och grov olovlig körning. Mannen hade 0,34 promille alkohol i blodet. Bilen beslagtogs eftersom mannen kört bil utan körkort flera gånger den senaste veckan.

Gideonsberg. När en bilägare kom till sin bil på Blomstergatan vid 5-tiden i går morse låg en man och sov i den. Den sovande mannen visade sig vara 21 år gammal och påverkad av droger. Polis tog med honom till Polishuset för provtagning och förhör. Han är misstänkt för ringa narkotikabrott.

Hökåsen. En bilist och en mopedist kolliderade på Hökåsvägen vid 11-tiden i går. Mopedisten, en 63-årig man, fördes till akuten i ambulans. Det är oklart vad han fått för skador. Däremot visade mannen tecken på att vara påverkad av alkohol och är därför misstänkt för rattfylleri.

Väster. En 35-årig kvinna stoppades när hon körde bil på Köpingsvägen i lördags. Hon hade inget körkort men förklarade att hon går i trafikskola. Kvinnan är misstänkt för olovlig körning.

Centrum. En ung kvinna som är anställd på nattklubben Blue Moon Bar blev misshandlad natten till söndagen. En annan kvinna som besökte klubben klöste och slog med öppen handflata på kinden.

Hammarby. När en bilägare på Bygatan tittade ut vid 1-tiden på fredagen fick han se två män som höll på att bryta sig in i hans bil. Billarmet hade utlösts. En 50-årig man är nu misstänkt för försök till tillgrepp av bil. Den andra gärningsmannen försvann från platsen.

Västermalm. En 33-årig man greps sedan han hade ryckt i flera dörrar på Kristinagatan. Vid visitation upptäcktes att mannen hade stulna kontokort. han är nu misstänkt för grov stöld.

Erikslund. Två män, 38 och 32 år gamla, greps på en byggarbetsplats på Hallsta gårdsgata vid 22-tiden i fredags kväll. I deras bil hittades en del verktyg. I närheten fann en hundpatrull en stulen borrmaskin. Männen är misstänkta för stöld och hot mot tjänsteman. Den yngre var dessutom efterlyst eftersom han ska avtjäna ett fängelsestraff.

Centrum. En drogpåverkad 19-årig man greps strax före midnatt i fredags kväll. Mannen är misstänkt för ringa narkotikabrott.

Tunbytorp. Polisen stoppade en bil på Kraftlinjegatan vid 4-tiden på lördagen. Föraren, en 29-årig man, kan bli av med körkortet på grund av misstänkt drograttfylla.

Hälla. Polisen omhändertog två berusade män vid 15.30-tiden på lördagen. Då hade de bland annat urinerat vid Ica-Maxi. Den ene, en 54-årig man, är efterlyst sedan tidigare.

Centrum. En 20-årig man är misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott sedan han stoppades på Bondegatan vid 23-tiden på lördagen.

Centrum. Polisen grep två unga män vid 21-tiden på söndagen. Männen som är 19 respektive 21 år gamla är misstänkta för ringa narkotikabrott.

Tillberga. En 54-årig man stoppades vid 1-tiden på måndagsmorgonen och togs till polishuset för provtagning och förhör. Mannen är misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning samt ringa narkotikabrott.

Centrum. I samband med ett bråk vid Skrapan vid 2.30-tiden på söndagen fick en kvinna ett slag i ansiktet. Ambulanspersonal tog hand om kvinnan som inte var allvarligt skadad.

Finnslätten. Vid 8-tiden på måndagsmorgonen påträffade polisen en 22-årig man som var kraftigt påverkad vid OK Norrleden. Mannen fick följa med för provtagning, misstänkt för ringa narkotikabrott.

Kolbäck. Vid 11-tiden på söndagen påträffades en bil i ett dike utanför Kolbäck. Registreringsskyltarna var falska. Polisen har ingen misstänkt gärningsman.

Hallstahammar. Tidigt på lördagsmorgonen hade någon lagt ut tusentals med spikar framför ambulansutfarten och på en närliggande cykelbana.

Mer läsning

Annons