Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott olyckor 9-10/7

Annons

KRISTIANSBORG. Någon stal natten mellan torsdag och fredag stal någon en motorcykel parkerad på Kristiansborgsallén.

SKULTUNA. Natten mot fredagen bröt någon upp en dörr på en videobutik på Västeråsvägen. Det är oklart vad tjuven fått med sig.

NORDANBY. Under natten mot fredagen stal någon en moped parkerad på Gulsporregatan.

NORRLEDEN. En 22-årig man och en 23-årig man hamnade under natten mot fredag i bråk. Enligt polisanmälan ska 23-åringen ha blivit slagen i ansiktet. 22-åringen har i sin tur anmält 23-åringen för att ha slagit honom med något hårt i bakhuvudet samt hotat honom.

SKÄLBY. Tre bilar på Håkantorpsgatan drabbades under natten mot fredag av inbrott. Någon hade krossat bilarnas rutor och stulit en bilstereo ur vardera bil. En bil hade också repats.

HAMMARBY. Någon stal under natten en moped på Hammarbacksvägen under natten mot fredag.

HAGA. Under natten mot fredag punkterade någon två däck på en bil parkerad på Källhagsgatan. Vandalen slet också bort två vinrutetorkare och repade bilen.

BÄCKBY. Någon bröt sig under natten mot fredag in i en bil på Bandverksgatan och stal en bilstereo.

BÄCKBY. Under natten mot fredag krossade någon fönstret på tre bilar på Dragverksgatan och stal en bilstereo ur vardera bil. En av bilägarna blev även av med ett par solglasögon.

RÅBY. Någon gång mellan torsdag och fredag kväll stals en bil från Kungsfågelgatan. .

SKILJEBO. En 26-årig man blev i fredags kväll sparkad och slagen i huvudet utanför Systembolaget på Glasvingegatan. Misstänkt för misshandeln är en 44-årig man.

SKILJEBO. En 19-årig man fick under natten mot lördag ett knytnävsslag mot örat på Kranbyggargatan. En 26-årig man är utpekad för misshandeln.

CENTRUM. En person hittade i fredagskväll ett bankomatkort på Smedjegatan. Eftersom personen försökte ta ut pengar från kortet istället för att lämna in det till polisen misstänks kortupphittaren nu för bedrägligt beteende.

SKULTUNA. Under fredag kvällen stal någon en moped som stod parkerad utanför biblioteket.

VIKSÄNG. En bil på Kaserngatan fick i helgen en ruta krossad. Det är oklart om något stulits från bilen.

VÄSTERÅS. En 17-årig pojke fick sent på fredagskvällen ett knytnävsslag i ansiktet av en yngling. Ynglingen var i sällskap med tre till som stod bredvid och tittade på misshandeln.

VÄSTERÅS. En taxichaufför blev under natten mot lördag slagen över ögat av en kvinnlig passagerare. Kvinnan struntade också i att betala notan på strax under 100 kronor.

LILLÅUDDEN. Polisen kom vid 04-tiden under natten mot lördagen till Lillåudden där man ertappade två 25-åriga män i färd med att bryta sig in i två bilar på Lillåudden. Tjuvarna stal en bilstereo och försökte även tjuvkoppla en av bilarna.

BÄCKBY. Någon gång mellan fredag och lördag vandaliserade någon en bil på Stångjärnsgatan. Vandalen verkar ha använt någon form av tillhygge och lämnade bucklor på motorhuv, sidor och dörrar.

HEMDAL. Under natten mot lördagen bröt sig någon in i Centrallasarettets kulvert och stal saker från en städtruck. Tjuven förstörde även delar av trucken samt sprejade ned kulverten med brandsläckarpulver.

VIKSÄNG. Någon bröt sig under natten mot lördagen in i en bil på Infanterigatan och stal en mobiltelefon och en GPS.

ÖSTERMALM. Någon bröt sig mellan torsdag och lördag in i en källare på Allestigen. Det är ännu oklart vad som stulits.

SKILJEBO. En 18-årig kvinna som på lördagsmorgonen cyklade längs Stockholmvägen blev sexuellt ofredad av en man i 30-40årsåldern på en röd moped. Mannen körde upp bredvid kvinnan, tafsade på hennes rumpa och skrek okvädningsord åt henne.

VIKSÄNG. En bilägare på Regementsgatan upptäckte i fredags att någon krossat en ruta på bilen och stulit bilstereon.

RÅBY. Under natten mot lördag krossade någon en ruta på en lägenhet på Ringduvegatan.

CENTRUM. En 18-årig man blev under natten mot lördag avtvingad sin måltelefon utanför Skrapan.

VÄSTERÅS. En 32-årig man och en 27-årig kvinna misstänks för brott efter ett bråk natten mot lördagen. Mannen ska ha spottat på två personer medan kvinnan ska ha slagit dessa två plus ytterligare en i ansiktet. Hon ska också ha dragit ned en av offren på marken och slagit på personen.

HAGA. Under lördagen försökte någon bryta sig in en bil på Svarvargatan genom att stoppa in något i låset, men misslyckades.

NORDANBY. En 46-årig misstänks för att ha sparkat en 50-årig kvinna på Bangatan i fredags. Mannen ska också ha hotat kvinnan via SMS.

VÄSTERÅS. En 22-årig man blev under natten mot lördag hotad med kniv och avtvingad sin cykel.

PETTERSBERG. Någon tog sig under natten mot söndagen in i en lägenhet på Pettersbergsgatan genom att bryta upp brevlådan i dörren. Tjuven verkar dock inte ha stulit något.

ERIKSLUND. En moped stals på söndagsmorgonen från Konstnärsvägen.

JOHANNISBERG. En 21-årig man blev under natten mot fredagen slagen två gånger i ansiktet av en 30-årig kvinna på Johannisbergs camping.

LÖGARÄNGEN. Någon gång under veckan stal någon två trycktankar med bensin från en båt i Lögarängshamnen. Stölden upptäcktes fredag morgon.

VÄSTERÅS. En bilägare har polisanmält att någon stulit ett par registreringsskyltar under Power Meet.

LÖGARÄNGEN. En 25-årig man blev vid 01-tiden under natten mot lördag hotad till livet och avtvingad 100 kronor av en rånare på Stallhagsbron.

JOHANNISBERG. Ett par ynglingar försökte i fredagskväll stjäla ett elverk från campingen. Tältgrannen reagerade dock och de unga män fick springa från platsen utan sitt tilltänkta stöldgods.

LÖGARÄNGEN. En 21-årig man blev under fredagskvällen misshandlad vid Lögarängen. En 22-årig man, som var bekant med 21-åringen, misstänks ha slagit och sparkat 21-åringen när en diskussion spårade ur.

LÖGARÄNGEN. Vid 01-tiden fick en 41-årig man på Sjöhagsvägen ett slag i huvudet. Misstänkt för misshandeln är en 23-årig man.

LÖGARÄNGEN. En 41-årig man misstänks vid 03-tiden under natten ha slagit en knuten näve i ansiktet på en 36-årig man vid Sjökrogen.

LÖGARÄNGEN. En 19-årig kvinna blev sent på fredagskvällen rånad av tre ynglingar vid Lögarängsbadet. Rånarna puttade på kvinnan och tog hennes handväska. Rånarna misshandlade också kvinnans 19-åriga pojkvän.

HAMMARBY. Under ett bråk vid Statoil under natten mot lördag, där trätoämnet var huruvida någon passat i hatt, misstänks en 42-årig man ha tryckt upp hatten i fråga i ansiktet på en 19-årig man.

VÄSTERÅS. En 16-årig flicka blev under natten mot lördag knuffad av en 20-årig man på Power Meet-området så att hon föll baklänges och slog huvudet i asfalten.

LÖGARÄNGEN. En 24-årig man upptäcktes i fredags kväll ha en grön laser och misstänks därför nu mot brott mot speciallagstiftning.

MUNKÄNGEN. Vid 01.20 under natten blev en 23-årig man på Kungsängsgatan sparkad och slagen av ett gäng på fem ungdomar. Gänget kastade också glasflaskor mot en 24-årig kvinna, kastade henne på marken samt stal en handväska. Fem personer, fyra pojkar mellan 16 och 18 år samt en 15-årig flicka, greps misstänkta för delaktighet i brotten.

LÖGARÄNGEN. En 20-årig man blev under natten mot lördagen misshandlad av två män på Lögarängen. 20-åringen fick ta emot flera slag, blev skallad och dunkad i en vägg. Männen hotade också 20-åringen med att han skulle råka illa ut om han kontaktade polisen.

JOHANNISBERG. En 19-årig man blev under natten mot lördagen sprejad i ögonen av vad som tros vara pepparsprej. Mannen mötte en grupp killar och en av dem plockade fram något och sprejade honom.

JOHANNISBERG. Vid 03-tiden under natten mot lördag blev en 21-årig man attackerad bakifrån och fick en krossad glasflaska mot ansikten. 21-åringen kunde inte själv minnas vad som hänt, men hade bland annat ett svullet öga och en sårskada på ögonbrynet.

SJÖHAGEN. En 44-årig man blev under natten mot lördagen tacklad till marken av en okänd man i höjd med Kraftvärmeverket.

HACKSTA. En bilägare som under natten mot lördagen var ute och cruisade fick sin bil vandaliserad av en person som slängde sten på bilen. Bilen fick plåtskador.

CENTRUM. När en stökig person på Smedjegatan skulle omhändertas av vakter vid 15-tiden på lördagen började den stökiga spotta på vakterna. Personen misstänks nu för förgripelse mot tjänsteman.

VÄSTERÅS. En bilägare som under fredagskvällen var ute och cruisade hade sin mobil liggandes i den nedcabbade bilen. Under cruisingen stal någon telefonen.

LÖGARÄNGEN. En 45-årig kvinna blev i helgen träffad på armen av en trasig glasflaska som kastades in i hennes bil. Misstänkt är en 20-årig man som sedan fick spendera några timmar i fyllecell.

LÖGARÄNGEN. En 18-årig och en 21-årig man var under natten mot lördagen på väg från Johannisbergs camping upp mot stan när de mötte en gäng ungdomar. En i gänget, en 17-årig pojke, misstänks då ha slagit den ena mannen på kinden. Den andra mannen blev puttad ut över ett räcke så att han föll ut i körbanan på Sjöhagsvägen. Han ska även ha fått en spark på armbågen.

JOHANNISBERG. En tältande 37-årig man på Mälarcampingen vaknade tidigt på lördagsmorgonen av att någon stod och kissade på honom. Polisen rubricerar händelsen som ofredande.

KÖPINGSVÄGEN. En 20-årig och en 26-årig man, båda berusade, turades på lördagskvällen om att köra en bil längs Köpingsvägen. I samband med rattfylleriet ska mannen också ha hotat att skada två män om de kontaktade polisen.

CENTRUM. I ett större slagsmål på Stora gatan i höjd med Fryxellska skolan blev en ung man puttad in i ett balkongräcke, slagen i huvudet samt knäad i magen. Samma gärningsman sprang också efter en annan yngling och kastade glasflaskor efter honom.

CENTRUM. Vid 04-tiden under natten mot lördagen hamnade en 20-årig man i en disbyt med en annan man och fick i bråket ett knytnävsslag i ansiktet.

JOHANNISBERG. Två 16-åriga pojkar och en 32-årig man upptäckes på campingen när de tände en eld på en grusgång. Sedan slängde de en bensindunk i vassen som började brinna. Brandkåren kunde släcka elden, men trion misstänks för allmänvarlig vårdslöshet.

LÖGARÄNGEN. En 22-årig man misstänks under natten ha tagit strypgrepp på en 41-årig kvinna.

CENTRUM. På lördagskvällen krossade någon en ruta på en bil parkerad utanför länsstyrelsen. Det är oklart om något stulits.

CENTRUM. Någon kastade under natten mot lördag en glasflaska mot en buss på Vasagatan. Flaskan förstörde bussens informationsskylt.

CENTRUM. Sent på lördagskvällen blev en 18-årig och en 28-årig man grovt misshandlade. En 31-årig man ska ha slagit dem när de legat ned på marken.

KÖPINGSVÄGEN. En 47-årig man som var och tittade på cruisingen blev sent på lördagskvällen misshandlad. Ur en av bilarna klev en 37-årig och slog helt oprovocerat till 47-åringen som förlorade en tand av smällen. 37-åringen greps av polis.

CENTRUM. En 46-årig kvinna misstänks under natten mot söndag ha slagit en 34-årig kvinna i ansiktet tre gånger. Kvinnan ska också ha hotat 34-åringen till livet om hon gick till polisen.

LÖGARÄNGEN. En 23-årig kvinna som var vid gästhamnen föll till marken sedan hon fått ett knytnävsslag i tinningen under natten mot söndag. En 25-årig man greps av ordningsvakterna och fick sen åka till fyllecell.

CENTRUM. En man som var intagen hos polisen för fylleri slog till en cellkramrats näsa inne i fyllecellen under natten mot söndag.

LÖGARÄNGEN. Två män greps på bar gärning under natten mot söndagen när de bröt sig in i en båt och letade efter saker att stjäla.

LÖGARÄNGEN. En 46-årig man greps av ordningsvakterna vid Lögarängsbadet under natten mot söndag. Mannen hade slagit en 43-årig kvinna i ansiktet efter vad polisen tror är ett svartsjukedrama.

LÖGARÄNGEN. En 19-årig man fick under natten mot söndagen ett slag i huvudet av en okänd person, men behövde inte söka sjukvård.

LÖGARÄNGEN. En 30-årig man misstänks under natten mot söndagen ha slagit en jämnårig man till marken vid Strandbron. 30-åringens vänner och vakter på platsen stoppade misshandeln.

HAMMARBY. En bilägare som parkerat sin bil olåst vid Statoil blev bestulen på sin mobiltelefon som låg kvar i bilen under natten mot söndagen.

LÖGARÄNGEN. I ett bråk om cigaretter misstänks en 28-årig man sent på lördagskvällen ha tagit en nacksving på en 26-årig man och kastat honom till marken.

HAMMARBY. En 18-årig kvinna blev vid 03-tiden under natten mot söndag misshandlad av tre män i 35-40årsåldern på Sigfrid Edströms gata. Trion började att putta på kvinnan och övergick sedan till slag och sparkar till dess att deras kompisar gick mellan.

SJÖHAGEN. En taxibil och en raggarbil krockade vid 03-tiden under natten mot lördagen utanför Ica Sjöhagen. När en i raggarbilen, en 31-årig kvinna, stoppade in huvudet i taxibilen drog taxichauffören upp rutan medan hon fortfarande hade huvudet i bilen. Den 27-åriga chauffören misstänks nu för misshandel.

HAMMARBY. En 23-årig man misstänkts ha slagit en 25-årig man i ansiktet vid Hammarbyrampen vid 04.30-tiden på söndagen.

JOHANNISBERG. En 20-årig man samt ytterligare en yngling misstänks ha slagit en 20-årig och en 21-årig man i ansiktet på campingen under natten mot söndag.

CENTRUM. Någon tände under natten mot söndag eld i en container vid Fryxellska skolan.

LÖGARÄNGEN. En person blev under natten mot söndagen sparkad i magen av två gärningsmän vid Lögarängsbadet.

CENTRUM. Mellan lördag och söndag bröt sig någon in i en bil parkerad vid järnvägsstationen och stal bland annat kläder.

LÖGARÄNGEN. En 36-årig man misstänks för misshandel och olaga hot sedan han kastat två skor samt ett par ölburkar efter en 31-årig kvinna. Mannen ska också ha slagit kvinnan i huvudet, tagit tag i hennes ben och försökt bryta av foten med händerna. Han hotade även att skära henne med kniv och att slänga henne i vattnet.

VÄSTERÅS. Under helgen har 11 fickstölder och 17 stölder ur till exempel väskor anmälts av personer som varit och besökt Power Meet.

HALLSTAHAMMAR. Under natten mot söndag gjorde någon inbrott i två bilar parkerade på Bultfabriksvägen. Den ena bilen blev också av med bensin.

HALLSTAHAMMAR. Två grannar på Trädgårdsgatan, en 20-årig man och en 49-årig kvinna, började på lördagskvällen att bråka. Enligt polisanmälan slutade bråket med att 20-åringen tog struptag på kvinnan.

HALLSTAHAMMAR. På fredagsmorgonen klippte någon upp staketet på SVC:s område på Energigatan. Vad som stulits är ännu oklart.

HALLSTAHAMMAR. En 47-årig kvinna blev i fredagskväll puttad av en man på Trädgårdsgatan. Mannen ska också ha tagit struptag på henne och kastat henne i marken.

HALLSTAHAMMAR. Under natten mot fredag bröt sig någon in i Folkets hus förråd på Parkgatan. Tjuven fick bland annat med sig en gräsklippare.

SURAHAMMAR. En man på Kapellgatan blev i helgen bestulen på sin rullator som stod parkerad i trappuppgången.

Mer läsning

Annons