Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott olyckor 9/2

Det är inte bara värdet av det stulna som avgör om tjuven misstänks för snatteri eller det allvarligare brottet stöld.

Annons

Hälla. En specialpreparerad kasse kan vara skillnaden mellan snatteri och det betydligt allvarligare brottet stöld. Butikskontrollanter på Willys, Kranbyggargatan, ertappade en 21-årig man med att stoppa ner varor i en specialpreparerad kasse – gjord för att inte butikens larmbågar ska tjuta när tjuven passerar med varor i kassen – och värdet på det stulna var 322 kronor. Långt under gränsen för snatteri, men det räknas som ”särskilt förslaget” att ha preparerat kassen, och brottet uppgraderas därför till stöld.

Centrum. Under tisdagen råkade minst två äldre kvinnor ut för plånboksstölder i Västerås. Kvinnorna upptäckte stölderna då de skulle använda plånboken för att betala med i olika affärer. Det är oklart var stölderna ägt rum.

Bäckby. En 23-årig man har anmält att han under natten till söndagen blivit bestulen på sin klocka av flera okända män, någonstans på Bäckby.

Västerås. En företagare har anmält ett katalogföretag för bedrägeri. Företagaren har fått en räkning på 2300 kronor för tjänster han anser sig inte beställt.

Haga. En parkerad bil på Haga parkgata har råkat ut för inbrott. Bilen vandaliserades med krossad ruta, söndersparkad backspegel och sönderbrutet handskfack, men inget tycks stulet.

Vetterslund. Någon gång under de senaste dagarna har fyra kompletta sommardäck på fälg stulits ur ett garage på Vetterslundsgatan.

Karlsdal. Under natten till tisdagen har någon repat en parkerad bil på Lovisebergsvägen.

Bäckby. En saluvagnsskylt för en buss har stulits ur ett garage på Kokillgatan.

Malmaberg. En parkerad bil på Markörgatan har drabbats av inbrott natten till tisdagen. Bilstereon

Jakobsberg. En 22-årig man misstänkt för ringa narkotikabrott greps på Jakobsgatan vid 15.30-tiden på tisdagen. Efter provtagning släpptes mannen.

Karlsdal. En 23-årig man i bil stoppades på Krutkällarvägen vid 16.20-tiden på tisdagen. Mannen är misstänkt för drograttfylla och ringa narkotikabrott.

Mer läsning

Annons