Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

30-åringen förnekar fortfarande brott

Advokat Marie Fredborg företräder nu den 30-årige man, som misstänks för mordet på Elena Åsberg i Surahammar, i två ärenden. Mannen förnekar fortfarande delaktighet.

Annons

Mordet i Surahammar. Teknisk undersökning på Stentorpsgatan i Västerås där en 30-årig man gripits, misstänkt för mordet.

Tisdagen den 1 augusti attackerades den 55-årige förskolläraren Elena Åsberg vid en återvinningsstation på Omvägen i centrala Surahammar. När polisen kom till platsen kunde de konstatera att kvinnan dött av skadorna.

Under onsdagen anhölls en 64-årig man som senare släpptes, fortsatt misstänkt. På torsdagen greps istället en 30-årig man från Västerås. Under dagen genomsöktes mannens bostad på Stentorpsgatan i Västerås. Och i lördags kunde mannen häktas, på sannolika skäl misstänkt för mordet.

I torsdags tillförordnades också advokat Marie Fredborg att försvara den misstänkte gärningsmannen - eftersom hon sedan tidigare är mannens försvarare i ett annat ärende.

VLT har tidigare berättat att den 30-årige mannen i juni åtalades för hot mot tjänsteman och olaga hot. Marie Fredborg var förordnad försvarare redan då och visste alltså vem mannen var när han anhölls misstänkt för mordet i Surahammar.

Det var i mars 2017 som 30-åringen vid ett besök på en vårdcentral i Västerås hotade att slå ihjäl läkare och annan personal. Ännu har ingen rättegång hållits med anledning av detta.

Den 30-årige mannen sitter alltså nu häktad.

– Han förnekar brott, det är det enda jag kan säga, säger advokat Marie Fredborg.

Advokaten ställer sig frågande till misstankegraden - som är den starkare.

– Eftersom min klient förnekar brott är jag inte överens med den. Men nu kan vi bara vänta och se vad som händer när polis och åklagare arbetar vidare, säger Marie Fredborg.

Marie Fredborg vill inte kommentera något av ärendena vidare.

Mer läsning

Annons