Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för rasistiska skrik i natten

En Västeråskvinna åtalas för ofredande efter att ha skrikit rasistiska förolämpningar genom dörren till en granne av utländsk härkomst.

Annons

Fyra gånger under samma natt ska hon ha bankat på grannens dörr och skrikit. Den manlige grannen ringde till polisen. Kvinnan skrek så högt att även operatören i växeln hörde vad hon sa. Grannen ringde nu till en vän och bad att han skulle få sova över hos honom för att slippa oväsendet. Vännen kom för att hämta honom och fick då också höra kvinnans utbrott.

Polisen kom till platsen, men noterade efteråt att kvinnan "inte varit mottaglig för polispatrullens samtal med henne". När polisen hade gått gick kvinnan tillbaka till grannens dörr igen. Grannen hade inte hunnit åka och ringde till polisen igen. Nu fick han göra en anmälan.

Kvinnan åtalas för ofredande mot sin granne. De har bott i samma flerfamiljshus i flera år, men tidigare har kvinnan inte varit hotfull eller uttryckt sig rasistiskt, enligt grannen.

Kvinnan hade druckit den natten. Hon erkände efteråt att hon skrikit, men förnekar att det skulle vara fråga om ofredande och lagbrott, bara "olämpligt beteende".

Mer läsning

Annons