Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biljakten slutade utanför Irsta – polisen grep tre män

Tidigt på torsdagsmorgonen grep polisen tre män som försökte fly när de övergav sin bil utanför Irsta, öster om Västerås. Då hade polisen jagat efter de tre männen i bilen sedan de vägrat stanna vid en rutinkontroll på E18 i Uppland.

Annons

Flera polispatruller anslöt sig till biljakten som slutade på länsväg 693 utanför Irsta, då trion plötsligt stannade bilen och kastade sig ur och försökte springa ifrån polisen.

De tre männen sprang ut på ett intilliggande fält men två av dem – en 19-åring och en 27-åring – kunde polisen snabbt fånga in. Den tredje försvann till skogs och polisen fick kalla in både hundpatruller och helikopter i sökandet eftermannen.

Vid 5.48 på torsdagsmorgonen spårade en hundpatrull upp den tredje mannen som kunde gripas.

Samtliga tre togs till Polishuset i Västerås för förhör och provtagning. Männen misstänks nu bland annat för ringa narkotikabrott.

– Sen får vi se om de gjort något mer eftersom de försökte köra ifrån oss, säger Thomas Gustafsson befäl vid polisens ledningscentral,till SVT Västmanland.

Om polisen lyckas bevisa vem som körde bilen, kan även trafikbrott läggas till listan över brottsrubriceringar.

– Men de har ju sprungit och blivit tagna utanför bilen och då är problemet att bevisa vem det var som körde, säger Thomas Gustafsson.

Mer läsning

Annons