Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blev hungriga efter fest – bröt sig in och stal kebabkött

En man och en kvinna var på väg genom centrala Köping efter en fest. Det var sent på kvällen och båda var hungriga. Det slutade med inbrott.

Annons

Den 21 maj 2016 gick inbrottslarmet på New York Pizzeria – Adams restaurang på Scheelegatan.Det visade sig att någon sparkat in en ruta och försvunnit med bland annat kebabkött.

Polisutredningen visade att en i dag 24-årig man sparkat in en ruta till entrédörren medan en 22-årig kvinna väntade utanför.

Båda åtalades för stöld. Inför Västmanlands tingsrätt erkände de vad som hänt; de hade fest och hade blivit hungriga. Men det var den tiden på dygnet då det var svårt att hitta öppna matställen och lösningen för de båda var att begå inbrott.

Mannen var, på grund av oljudet från inbrottslarmet, endast inne i lokalerna vid ett par korta tillfällen och tog främst kebabkött och möjligen något tillbehör innan de båda gick hem till sitt för att äta av kebabköttet.

24-åringen hade dessutom åtalats för att under en annan fest år 2015, där den 22-åriga kvinnan inte var inblandad, under inflytande av någon slags psykos till följd av sprit och droger, ha tagit stryptag på en kvinna. Därefter hotade han henne för att förhindra att hon ringde polisen. Dessutom hotade han och ofredade andra festdeltagare.

Västmanlands tingsrätt dömde, för kebabstölden, den tidigare helt ostraffade 22-åriga kvinnan till villkorlig dom och 40 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 2000 kronor.

24-åringen döms för såväl våldsbrotten 2015 som inbrottet 2016 till skyddstillsyn och 100 timmars samhällstjänst. Enligt tingsrätten är straffvärdet fyra månaders fängelse.

Men rätten tog intryck av att 24-åringen efter de nu åtalade händelserna lyckats bryta med sitt gamla liv, bli drogfri och börjat studera. Därför slipper han fängelse.

Mer läsning

Annons