Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Civilpolis stoppade misstänkt bil – nu åtalas två män för förberedelse till rån

De två män som suttit häktade sedan slutet av mars för bland annat förberedelse till rån åtalas nu vid Västmanlands tingsrätt.

Annons

Två män, 23 och 36 år gamla, åtalades under fredagen för förberedelse till rån, hot mot tjänsteman och försök till stöld, vilket SVT var först att berätta med.

Det var den 21 mars som en civilpolis stoppade en misstänkt bil i Arboga. I bilen fanns de två männen iklädda skyddsvästar. Med sig hade de bland annat en kniv, en soft air gun, rånarluvor, handskar och brytverktyg – gods man misstänker skulle användas till att råna en person. Männen häktades senare misstänkta för brottet.

Åtalet gällande förberedelse till rån är ställt mot båda männen gemensamt och som bevisning hänvisar åklagaren bland annat till en sms-konversationen männen haft där man pratar om att man ska ”plocka av XX d han har” tillsammans med bilder på en av de anklagade med vapen.

23-åringen åtalas också för hot mot tjänsteman då han i september förra året ska ha riktat hot mot en socialsekreterare i Kungsör. Han åtalas också för försök till stöld misstänkt för att ha brutit sig in hos ett företag i Arboga tidigare i år. Fler åtalspunkter kan komma att tilläggas mot 23-åringen enligt kammaråklagarens stämningsansökan.

Både 23-åringen och 36-åringen nekar till att de skulle ha förberett något rån.

Två män åtalades vid Västmanlands tingsrätt under fredagen misstänkta för förberedelse till rån.

Mer läsning

Annons