Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Din son har fått fel på bilen, jag behöver låna ditt kort och kod" – bedragare lurade 89-årig kvinna att lämna ut bankkort

Vid lunchtid i dag torsdag blev kvinnan uppringd av en okänd man som ville låna hennes bankkort med tillhörande kod. 89-åringen lämnade ut kortet till mannen.

Annons

Mannen, som ringde upp kvinnan, sa att han behövde ha kort och kod för att betala bärgningen av hennes sons som drabbats av något slags fel. Bedragaren tog sig sedan till 89-åringens lägenhet på Langenbergsgatan där han hämtade kortet.

Bedrägeriet uppdagades efter några timmar då kvinnan ringde upp sin son för att fråga hur det gått med bilen. Sonen svarade då att han inte hade något fel på sin bil.

Kortet spärrades då omgående.

Det är oklart om bedragaren hann ta ut några pengar från den 89-åriga kvinnans bankkonto.

Nu hoppas polisen på att kunna identifiera mannen som hämtade kortet genom bilder från övervakningskameror som finns vid uttagsautomater.

– Det här är något som hänt flera gånger tidigare att, företrädesvis äldre, får samtal från okända som säger att de behöver låna kort och kod för att hjälpa ett barn eller barnbarn, säger Anders Hedström, polisens presstalesperson i Västmanland.

Anders Hedström råder alla som får sådana samtal att aldrig lämna ut bankkort och kod till någon okänd.

– Ring upp till ditt barn eller barnbarn direkt och kolla om det personen säger stämmer.

Läs mer:

Bedrägeri – räkningen skickades till exet

Hemtjänstanställd åtalas – misstänks för bedrägeri

41-åringen delgiven misstanke om bedrägeri i samband med sin makes död

Mer läsning

Annons