Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömdes för våld mot sambon – kan inte slippa fängelse

Västmanlands tingsrätt dömde den 39-årige Köpingsbon till skyddstillsyn efter att han slagit sin sambo. Hovrätten skärper straffet.

Annons

39-åringen åtalades vid Västmanlands tingsrätt för att åren 2015-2016 vid flera tillfällen ha slagit och ofredat sin sambo i parets gemensamma bostad i Köping.

Vid ett tillfälle höll han en kniv mot hennes hals.

Inför rätta vid Västmanlands tingsrätt erkände 39-åringen en stor del av våldet han åtalats för. Han berättade att han vid tillfället drack för mycket alkohol och att han drabbats av svartsjuka.

Vid huvudförhandlingen i Västmanlands tingsrätt hade 39-åringen och hans sambo flyttat ihop igen. Den tidigare ostraffade 39-åringen genomgick på eget initiativ behandling mot sina alkohol- och aggressionsproblem och rätten tog intryck av det och att han inför sittande rätt bad om ursäkt för vad han utsatt sin sambo för.

Tingsrättet lät honom i en dom i juni 2016 slippa fängelse för brottet grov kvinnofridskränkning. Han dömdes till skyddstillsyn med föreskrift om att genomgå den behandling som frivården skulle finna lämplig. Han dömdes också att betala över 20 000 kronor i skadestånd till sambon. Han dömdes dessutom att återbetala nästan 8 000 kronor av kostnaderna för sin försvarsadvokat.

Domen överklagades till Svea hovrätt.

Hovrätten ansåg inte att enbart skyddstillsyn var ett nog strängt straff med tanke på vad mannen utsatt sin sambo för.

39-åringen döms därför till två månaders fängelse plus skyddstillsynen.

Mer läsning

Annons