Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Effektiva butikskontrollanter stoppade många tjuvar på Erikslund

Under onsdagseftermiddagen och kvällen har Västeråspolisens patruller åkt i nära nog skytteltrafik mellan polishuset och olika butiker på Erikslund.

Annons

Anledningen är att åtminstone nio tjuvar gripits vid sex olika tillfällen i tre olika butiker – Biltema, Citygross och Ica Maxi Erikslund.

Som VLT tidigare berättat började eftermiddagen med tre utryckningar till Biltema där i tur och ordning ett par , ett sällskap på tre personer samt en kvinna ertappades med stölder av varor för olika belopp. Sedan en lagändring 1 juli i år rubriceras alla stöldbrott som stöld – begreppet snatteri är numera avskaffat och ersatt av "ringa stöld".

Något senare fortsatte kvällen med en utryckning vid 18.30-tiden till Ica Maxi Erikslund där en berusad kvinna hade stulit varor.

En halvtimme senare var det dags igen några hundra meter västerut sedan en 40-årig kvinna stulit varor till ett värde av en femtiolapp men observerats av butikskontrollant som stoppade kvinnan och överlämnade henne till rapportskrivande polispatrull.

Ungefär samtidigt skickades en polispatrull till Ica Maxi Erikslund igen där en 29-årig man stulit varor för en tusenlapp men stoppats.

Man skulle kunna tro att mängden stölder skett genom någon slags synkroniserad stöldräd med många inblandade, men så är inte fallet, säger Magnus Wall, befäl vid Västmanlandspolisens länskommunikationscentral:

– I två av fallen kan man se ett samband mellan de inblandade, men i de övriga fallen är det fråga om personer där vi inte ser något som helst samband. Det här handlar helt enkelt om effektiva butikskontrollanter som har sett till att vi har fått köra i skytteltrafik mellan polishuset och Erikslund i dag.

Mer läsning

Annons