Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flertal misstänkta för rattfylleri – polisens ärenden minut för minut

Ett flertal personer misstänks för rattfylleri och diverse andra brott efter att ha stoppats på olika håll i samband med Summer Meet på fredagskvällen och under natten mot lördag.
Nedan följer några av ärendena som polisen hanterade.

Annons

20:32. Två män omhändertas för fylleri vid Östra hamnen och tas med till polisstationen där de får sova ruset av sig. Männen är 26 och 32 år gamla och 32-åringen misstänks för ringa narkotikabrott genom eget bruk och brott mot knivlagen då han bar kniv. Med sig hade han också en moped som polisen tror är tillgripen och mannen misstänks nu för häleri.

21:12. En 28-årig bilist stoppas av en polispatrull på Hammarbyrampen och polispatrullen fattar misstankar om att han kört påverkad. I samband med kontrollen hittas en kniv och mannen tas med till polisstationen för provtagning och förhör.

Nu misstänks han för drograttfylleri, ringa narkotikabrott genom eget bruk, grov olovlig körning och brott mot knivlagen.

22:58. En 20-årig man blir misstänkt för ringa narkotikabrott efter att ha haft narkotika på sig vid en personkontroll på Lögarängen. Narkotikan tas i beslag och mannen förhörs på plats och släpps sedan.

23:34. En oregistrerad moped stoppas på Djuphamnsvägen. Den manlige föraren, som är i 40-årsåldern, tas med för provtagning och förhör och polisens prover visar att han har en promillehalt på 1,12. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille.

Mopednycklarna omhändertas enligt Polislagen.

23:36. En kvinnlig bilist i 55-årsåldern stoppas på Hällaparkeringen och är så pass berusad att hon inte klarar av att blåsa i polisens sållningsinstrument. Kvinnan tas med till akuten för att lämna blodprov och läggs sedan in i arresten för att sova ruset av sig.

Nu misstänks hon för grovt rattfylleri i väntan på analyssvar och bilnycklarna omhändertas, liksom kvinnans körkort.

23:40. En 32-årig man blir misstänkt för rattfylleri efter att ha kört bil med 0,28 promille alkohol i blodet. Mannen stoppas på Hammarbyrampen och hand bilnycklar blir omhändertagna enligt Polislagen.

23:49. En 28-årig kvinnlig bilist vägrar blåsa i polisens sållningsinstrument efter att ha stoppats på Köpingsvägen. Kvinnan tas istället till sjukhuset där hon får lämna blodprov. Något körkort kan polisen inte omhänderta, då hon redan tidigare har fått det återkallat.

Hon misstänks nu för grovt rattfylleri i väntan på analyssvar samt grov olovlig körning.

01:22. En 29-årig manlig bilist stoppas på Arosvägen och blåser positivt. Han tas med för provtagning och förhör och provet visar att han har 1,78 promille alkohol i blodet, vilket med god marginal räknas som grovt rattfylleri. Han saknar körkort och misstänks därför för olovlig körning. Bilnycklarna omhändertas.

Mer läsning

Annons