Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ilska efter bilkrock slutade med misshandel

Ett bråk efter en bilkrock slutade med att en av de inblandade har dömts för misshandel. Mannen frikändes däremot från anklagelsen om att ha uttalat dödshot.

Annons

Känslorna gick höga efter att två fordon hade krockat i Västerås i mars. De inblandade var dels en man i 35-årsåldern, dels ett äldre par i 70-årsåldern. Grälet övergick i handgemäng.

Enligt den yngre mannen ska den äldre mannen först ha puffat till honom, men det har inte gått att bevisa. Både 70-åringen och hans hustru nekar dessutom till detta. Klart är däremot att den yngre mannen knuffade till den äldre så hårt att han ramlade och slog sig. Han fick ett sår i armbågen troligen en smärtsam revbensspricka.

Västmanlands tingsrätt har nu dömt den yngre mannen att betala 40 dagsböter för ringa misshandel. Han ska också ersätta den äldre mannens jacka, som gick sönder vid fallet.

Mannen i 35-årsåldern stod också åtalad för att ha uttalat dödshot mot det äldre paret, men den åtalspunkten ogillades. Två nämndemän ansåg att mannen i 35-årsåldern skulle ha dömts för olaga hot, men rättens majoritet frikände, även om rätten anser att den yngre mannen har uttalat sig "tölpaktigt" under bråket.

Mer läsning

Annons