Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivskar man för att avvärja hot – åklagaren yrkar på 1,5 års fängselse för grov misshandel

På måndagen avslutades förhandlingen i tingsrätten mot den 42-årige man som står åtalad för grov misshandel av en annan man. 42-årigen kände sig hotad och ska därför ha attackerat den andre mannen.
– Den misstänkte har fått uppfattningen att man skulle skicka Hells Angels på honom, säger chefåklagare Ingrid Isgren.

Annons

Det var den 16 juni som 42-åringens exsambo beklagade sig över 42-årigen för en kollega. Enligt kvinnan ska kollegan då ha ringt någon från Hells Angels och beställt ett mord på hennes exsambo. När 42-åringen fick kännedom om detta, ska han ha sökt upp ex-sambons kollega i dennes hem, och attackerat honom med kniv.

– Den misstäkte har fått uppfattningen att man skulle skicka Hells Angel på honom. Han upplevde att han var hotad och ville prata med målsägaren. Målsägaren ligger då och sover i sin lägenhet och vaknar av att den här mannen befinner sig i hans sovrum. Målsägaren blir sen attackerad, och får ett 15-20-tal skador av kniven, säger chefsåklagare Ingrid Isgren.

På måndagen avslutades förhandlingen i tingsrätten. Chefsåklagare Ingrid Isgren har yrkat att den misstänkte mannen ska dömas för grov misshandel till fängelse i ett och ett halvt år.

Enligt Eva Isgren medger 42-åringen att han befunnit sig på platsen, men att han menar att det ska handlat om att han agerat i nödvärn.

– Han menar att det var en jämbördig brottningsmatch. Men åklagarsidan delar inte den uppfattningen, det finns ingen rätt till nödvärn.

Efter måndagens förhandling beslutade tingsrätten att 42-åringen ska förbli häktad tills dom faller. Dom väntas måndag 24 juli.

Mer läsning

Annons