Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körde grovt rattfull på E18 med två barn i bilen

En kvinna från Västerås döms för grovt rattfylleri. Påföljden blir fängelse, då hon var mycket alkoholpåverkad, hade barn i bilen och avsåg att köra en lång sträcka.

Annons

Den 27 juli 2016 körde kvinnan bil på E18 i Västerås trots att hon hade 1,38 promille alkohol i blodet. Ett vittne som befann sig på Hälla ringde till polisen och sade att en förvirrad och påverkad kvinna körde bil. När polispatrullen kom till platsen körde kvinnan ut från parkeringen och ut på E18. Hon kunde snart stoppas. Kvinnan hade tänkt köra en sträcka på ungefär 1,5 mil.

Kvinnan har hävdat att hon druckit fyra eller fem folköl, varav en precis innan hon blev stoppad.

Tingsrätten anser att det är försvårande omständigheter att kvinnan dels hade barn i bilen och dels tänkte köra en lång sträcka.

Västeråsaren döms också för bidragsbrott. Kvinnan har förmått Försäkringskassan att betala ut över 50 000 kronor i tillfällig föräldrapenning genom att lämna felaktiga uppgifter om frånvaro, semester och sjukdom. Sammanlagt har bidragsbrotten skett vid 12 tillfällen.

Hon döms även för stöld då hon gömt varor i en barnvagn för ett värde över 5 000 kronor och försökt lämna butiken med dem. Vid tillfället hade hon två av sina barn med sig och greps av polis då larmbågarna i butiken tjöt.

För bidragsbrottet och stölden döms hon till villkorlig dom och dagsböter på 8 400 kronor.

Läs också: 23-åring misstänks för rattfylleri efter att ha voltat med bilen

■ ■ Läs fler blåljus-nyheter här.

Mer läsning

Annons