Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maskerad trängde in i bostad – man blev rånad och hotad

En man rånades i sitt hem i Virsbo under sena onsdagseftermiddagen.

Annons

Två män, varav en var maskerad, trängde sig in i mannens bostad på Jägargatan och hotade honom med en hammare. Gärningsmännen fick med sig en telefon och pengar.

Efter rånet försvann männen från platsen i bil. Den rånade mannen fick inga fysiska skador. En anmälan om rån upprättades.

En stund senare, när en polisbil körde söderut på väg 256 söder om Norberg för att ta sig till Virsbo efter att ha fått larmet om rånet, mötte den en bil som polisen fick en känsla av att det var värt att kontrollera.

Polisbilen gjorde en helomvändning och började ta upp jakten på bilen utan att lyckas hitta den.

– En stund senare ringer en kvinna som från Skogsvägen i Fagersta och anmäler att tre män försökt ta sig i kvinnans bostad utan att lyckas, säger Ann-Charlotte Israelsson, befäl vid Västmanlandspolisens länskommunikationscentral.

Kvinnan som bor i lägenheten sprang in till grannen och ringde sedan till polisen. När hon sedan gick tillbaka till sin lägenhet hade gärningsmännen försvunnit i en bil.

En av gärningsmännen som försökte bryta sig in var maskerad.

Har de båda händelserna något med varandra att göra?

De kan ha ett samband. Bilen kan vara densamma som användes vid det tidigare rånet i Virsbo, säger Ann-Charlotte Israelsson.

Uppdatering klockan 02.

Polisen berättar att man ännu inte gripit någon för brottet, men att man har fått ett registreringsnummer som man håller utkik efter.

Mer läsning

Annons