Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matbråk spillde över – och hamnade i tingsrätten

En man i 20-årsåldern från Norberg har dömts till dagsböter för att ha örfilat en annan man efter bråk om kastad mat på en restaurang i Fagersta sommaren 2016.

Annons

De båda männen befann sig i olika sällskap på restaurangen och stämningen var inledningsvis god.

Den försämrades dock rejält när medlemmar av ett av sällskapen, inte det som den nu dömde mannen tillhörde, av någon anledning började "skojbråka" med dryck och möjligen mat som skvätte och sprätte omkring. Bråket spillde över – bokstavligt talat – på det andra sällskapet och det blev en spänd stämning och osämja sällskapen emellan.

Efter att ha hört nedsättande saker sägas från det andra sällskapet om det egna sällskapet gick mannen från Norberg över till en ungefär jämnårig man i det andra sällskapet. Enligt vad Norbergsbon själv senare uppgav inför rätta föste han snarare bort den andre mannen, men andra var av annan uppfattning och Norbergsbon åtalades för misshandel.

Västmanlands tingsrätt finner Norbergsbon skyldig till att ha örfilat den andre mannen åtminstone två gånger. Men rätten konstaterar också att den andre mannen "betett sig delvis provokativt" innan han fick stryk och att smärtan efter örfilarna inte satt i någon längre tid.

Brottet rubriceras därför som ringa och den örfilade mannen får inte en krona av det skadestånd på 8 000 kronor som han yrkat.

Norbergsbon döms för ringa misshandel till 80 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 4 000 kronor.

Läs också: Inbrotten ökar – Norberg hårt drabbat

Läs också: Omfattande stöld på Fagerstaföretag

Läs också: Polisen vädjar: "Berätta vad ni vet!"

Mer läsning

Annons