Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minneslucka efter Tinderdejten – vaknade på sjukhus

Det sista kvinnan säger sig minnas var att hon skulle möta en man i Västerås som hon hade fått kontakt med via dejtingappen Tinder. Ett antal timmar senare vaknar hon upp på sjukhuset med trasiga tänder och blåtira efter att ha krockat med bilen. Enligt mätningar hade hon haft 1,64 promille alkohol i blodet när hon kom till sjukhuset. Kvinnan är nu dömd för grovt rattfylleri.

Annons

Västeråskvinnan är i 30-årsåldern och är tidigare ostraffad. Hon berättar att hon har en total minneslucka efter att hon parkerade sin bil för att gå till dejten. Vad mannen hette eller exakt var han bodde minns hon inte.

Därefter talar kvinnan om en total minneslucka. Ett vittne berättar att han senare såg henne köra en bil och krocka med en stolpe vid ett övergångsställe. Vittnet går då fram till bilen och ser om föraren är skadad. Kvinnan, som är ensam i bilen, verkar inte svårt skadad men "inte vid sina sinnens fulla bruk". Vittnet lyckades övertyga henne om att lämna över bilnycklarna. Polisen kom och tog hand om kvinnan.

Hon hamnade senare på sjukhus. Polisen hade dock också tagit blodprov och förhört henne, men inget av detta säger hon sig minnas efteråt.

Det var först senare, när hon vaknade på sjukhuset, som hennes minnesbild åter är klar. Hon hade trasiga tänder, ont i pannan och handlederna samt en blåtira. Hon kan ha fått alla dessa skador i samband med krocken mot stolpen.

Blodprov visade att hon hade 1,64 promille alkohol i blodet vid tiden för bilolyckan. Provresultatet visade också att hon hade kemiska substanser i blodet som tydde på cannabisrökning.

Västmanlands tingsrätt har nu dömt kvinnan för grovt rattfylleri, men väljer, på grund av omständigheterna, att inte döma till fängelse. Istället blev straffet skyddstillsyn och 40 timmars samhällstjänst.

Mer läsning

Annons