Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordet på Gideonsberg: Man misstänkt för dödsskjutning fortsatt häktad

Artikel 23 av 37
Mordet på Gideonsberg
Visa alla artiklar

I början av juni häktades en man i 20-årsåldern misstänkt för mordet på en 30-årig man på Gideonsberg den 27 april. Idag kom beskedet att ett eventuellt åtal kommer att dröja.

Annons

Ett eventuellt åtal gällande mordet på Gideonsberg, där en man i 30-årsåldern sköts till döds, kommer att dröja. Åklagaren begärde på torsdagen åtalsförlängning till den 20 juli, något som också beviljades.

Det var den 30 maj som tre personer kunde gripas. En av dem, den nu fortsatt häktade 20-åringen, greps misstänkt för själva mordet. De andra två, en man 20-årsåldern och en man i 50-årsåldern, greps misstänkta för grovt skyddande av brottsling.

Alla tre begärdes häktade, men efter häktningsförhandlingen försattes alla tre på fri fot.

Häktningsbeslutet gällande den mordmisstänkte överklagades av kammaråklagare Fredrik Sandberg. Hovrätten ändrade tingsrättens beslut och kom fram till att 20-åringen var på sannolika skäl (den starkare misstankegraden), misstänkt för mordet. Strax därefter gick den mordmisstänkte självmant till polisen.

Kammaråklagare Fredrik Sandberg har tidigare sagt att fler gripanden i ärendet kan komma att ske.

– Vi jobbar kontinuerligt för att se om det är aktuellt. Vi arbetar brett och fortsätter med utredningsarbetet enligt plan, har Fredrik Sandberg tidigare uppgett för VLT.

Man har nu alltså till den 20 juli på sig att besluta om åtal ska väckas mot den mordmisstänkte 20-åringen.

Alla artiklar i
Mordet på Gideonsberg
Annons