Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordet på Skallberget: Mordmisstänkt och hans medhjälpare häktade – misstänks för ytterligare brott

Artikel 20 av 41
Mordet på Skallberget
Visa alla artiklar

Idag begärdes en man och en kvinna häktade, misstänkta för mord och medhjälp till mord på en 42-årig man på Skallberget i december. Mannen och kvinnan anhölls i sin frånvaro i söndags.

Annons

Det var i måndags som en man och en kvinna, bägge i 35-årsåldern kunde gripas misstänkta för mord och medhjälp till mord på en 42-årig man på Skallberget i december förra året, något som SVT Västmanland var först att rapportera om.

På torsdagen begärdes de två personerna häktade av åklagare Helena Lundgren.

Tingsrätten gick helt på åklagarens linje, och häktade de två personerna. Mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord. Efter förhandlingen stod det klart att han dessutom misstänks för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott. Kvinnan häktades, också hon på sannolika skäl, misstänkt för medhjälp till mord. Sannolika skäl är den högre misstankegraden.

Det var den tionde december förra året som den 42-årige mannen hittades skjuten i en lägenhet på Skallberget. Enligt uppgift ska han ha skjutits ihjäl i sömnen. Polisen har tidigare uppgett att saker i utredningen tyder på att gärningsmännen var ute specifikt efter mannen som sköts ihjäl.

Åkagare i ärendet, Helena Lundgren, är förtegen om utredningsläget.

– Det handlar om ett allvarligt brott och är ett så pass känsligt utredningsläge att jag inte inte kan kommentera något ytterligare, säger hon.

Åtal ska vara väckt 21 juli, något som Helena Lundgren menar kommer bli att svårt att hinna.

– Jag ser inte att utredningen kan vara klar då. Jag har även informerat tingsrätten om detta, säger Helena Lundgren.

Alla artiklar i
Mordet på Skallberget
Annons