Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omfattande sexbrottshärva på nätet – flicka i Västmanland bland de drabbade

En man i 50-årsåldern misstänks ha begått ett stort antal övergrepp, i form av både våldtäkt och sexuella ofredanden, mot ett femtiotal flickor från olika platser i Sverige. En av dem är en från Västmanland.

Annons
En man i 50-årsåldern åtalas för en mängd sexbrott på nätet. Rättegången mot honom sker just nu vid Gotlands tingsrätt. Bilden har inte med händelsen att göra. Foto: Malin Hoelstad /TT

Enligt P4 Västmanland är den åtalade mannen en familjefar i 50-årsåldern. Han misstänks ha använt Skype för att kontakta flickan i Västmanland.

Sammanlagt är han misstänkt för övergrepp och ofredanden mot ett femtiotal flickor runtom i Sverige. Trots att flickorna har sagt nej och talat om sin ålder har han inte gett sig – det berättar målsägandebiträde Camilla Karapetyan till P4 Västmanland.

Utöver sexuella ofredanden omfattar åtalet även grov våldtäkt och våldtäkt mot barn. Han har enbart handlat bakom skärmen. Försvarsadvokaten, som Hela Gotland har talat med, menar att den misstänkte mannen har haft svårt att inse att det är samma regler som gäller på nätet som i verkligheten.

Det var på Gotland som härvan först nystades upp och det är också där rättegången hålls. Utredningen väntas växa och leda till fler åtal.

Mer läsning

Annons