Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sju anhållna för mordförsök i centrala Västerås

Sent på lördagskvällen attackerades en man med ett tillhygge i en fastighet på Kopparbergsvägen. När polisen kom till adressen greps sju personer för mordförsök.

Annons

Polisen genomförde tekniska undersökningar i två lägenheter på Kopparbergsvägen under söndagen. Det var i de två lägenheterna som bråk uppstod natten till söndag.

Polisen larmades till ett flerfamiljshus på Kopparbergsvägen av andra boende på adressen, med anledning av bråk i fastigheten. Klockan var halv tolv natten mot söndag.

Polisen hittar då en man i 30-årsåldern i trapphuset på adressen som har attackerats.

Det är oklart varför mannen attackerades.

Mannen, som är i 30-årsåldern, har förts till sjukhus med ambulans. Han skador är allvarliga, men på söndagsmorgonen betecknas de inte som livshotande.

Det var i den här trappuppgången i ett hyreshus på Kopparbergsvägen som polisen fann den misshandlade mannen.

När polisen kommer till flerfamiljshuset är det i två lägenheter som flertalet personer befinner sig och just då är det så stökigt att det inte går att ta reda på vad som har hänt.

Sju personer greps som på ett eller annat sätt misstänks vara inblandade i dådet. På söndagsmogonen anhölls fyra av dem misstänkta för försök till mord. Senare under söndagen anhölls ytterligare tre personer.

– Jag tror inte att alla sju personer har varit delaktiga på samma sätt, men det kommer förhoppningsvis att klarna under dagen, säger Per Andersson förundersökningsledare vid polisen i Västmanland.

Vid lunchtid på söndagen var den teknisk undersökning i de två lägenheter där dramat utspelade sig färdig.

Då var också trappuppgången i flerfamiljshuset uppsnyggat och städat.

Polisen går inte ut med några uppgifter om vilken typ av våld som den 30-årige mannen utsatts för.

– Det har att göra med var på kroppen man har riktat våldet och hur kraftigt man har gjort det, säger Linnea Hultberg vid polisen natten mot söndag.

Hon kan inte och vill inte precisera vilket typ av tillhygge det är som gärningsmännen har använt.

Mer läsning

Annons