Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sköt man och lämnade honom blödande i skogen – döms till fängelse

Den man som sköt en man i benet efter en knarkuppgörelse och sedan lämnade honom att förblöda i skogen intill Norrleden har nu fått sin dom i Västmanlands tingsrätt.

Annons
Mannen som blev skjuten i benet vallades på brottsplatsen och pekade ut för polisen var brottet begicks.Foto: Polisens förundersökning

Det var en sen kväll i augusti som den skottskadade mannen hittades av en förbipasserande cyklist i skogen nära Lidl på Gryta. Mannen hade blivit skjuten i höger lår och fördes med livshotande skador till sjukhus.

Läs mer: Man skjuten i benet i VästeråsPolisen fick ganska omgående klart för sig att det hela handlade om en knarkuppgörelse och kunde snart gripa en misstänkt för brottet. Den skottskadade mannen har berättat att han hade en skuld till den misstänkte på omkring 50 000 kronor. Den aktuella kvällen hade de bestämt träff för att prata om skulden, vilket slutade med att han blev skjuten i benet som en markering om att han skulle "göra rätt för sig".

Läs mer: Skjuten man lämnades att förblöda i skogen – hade knarkskuld på tiotusentals kronor

Läs mer: Man åtalas för mordförsök – sköt annan man i benet

Gärningsmannen, en 39-åring bosatt i Södertälje, har nu dömts mot sitt nekande till fyra års fängelse för grov misshandel. Domen omfattar även en olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott, dopningsbrott och brott mot knivlagen.

Han döms även att betala ett skadestånd på 109 300 kronor till den man han sköt i benet.

39-åringen, som är tidigare dömd för bland annat narkotikabrott, grovt vapenbrott och grov vårdslöhet i trafik och ska sitta kvar i häkte tills domen mot honom vinner laga kraft.

Mer läsning

Annons