Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tog två strypgrepp – åtalas för mordförsök

En 20-årig ung man åtalas vid Västmanlands tingsrätt, misstänkt för att ha försökt bringa en annan ung man om livet på ett HVB-hem i Fagersta.

Annons

Fagersta-Posten har tidigare berättat om händelsen som inträffade vid 14-tiden tisdagen den 24 januari.

Enligt vad polisen utrett har 20-åringen vid två tillfällen, dels utomhus, dels inne på HVB-hemmet, tagit stryptag på den andre unge mannen och dragit ner honom på marken.

Vid det första tillfället, när misshandeln avbröts genom att en tredje person ingrep, sparkade 20-åringen den andre unge mannen i huvudet.

Åklagaren har i en tidigare intervju förklarat varför han anser att det inträffade är mordförsök:

– Våldet skedde vid två olika tillfällen med en viss tid emellan, sade kammaråklagare Robin Andersson då. Med andra ord; det var inte fråga om en enstaka händelse i hastigt mod – den som utövar våld vid upprepade tillfällen med paus däremellan har haft tid att besinna sig.

Åklagaren väljer att åtala för mordförsök, alternativt grov misshandel, vilket innebär att åklagaren garderar sig för den händelse att tingsrätten skulle finna att 20-åringen begått oförsvarligt våld mot den andre unge mannen, utan att för den sakens skull det inträffade når upp till mordförsök.

20-åringen har i polisförhör sagt att det rådde någon slags konflikt mellan honom och den andre unge mannen, samt att han var rädd för att den andre unge mannen skulle hämta kniv eller förstärkning i form av vänner. Han förnekar att han tänkte skada eller döda den andre.Rättegång vid Västmanlands tingsrätt kommer att hållas inom kort.

Mer läsning

Annons