Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trio stal moped på Bäckby – upptäcktes av vittne

Polisen larmas på en mopedstöld på Bäckby under natten. En trio försvinner med mopeden från platsen. En av de misstänkta gärningsmännen greps.

Annons

Vid 01-tiden får polisen ta emot samtal om att tre gärningsmän är i full färd med att stjäla en moped på ett inhägnat området vid Björks buss på Kokillgatan på Bäckby i Västerås.

– Vittne ser hur gärningsmännen släpar iväg med mopeden mot Hammarbyrampen, säger inspektör Ann-Charlotte Israelsson på polisen i Västmanland.

Polispatrull rycker ut till platsen. Gärningsmännen och mopeden är borta, kvar hänger bara en kedja som mopeden suttit fast i.

Efter en stunds letande får polisen syn på trion och mopeden på en cykelbana i ett skogsparti mellan Kokillgatan och Hammarbyrampen. När de blir upptäckta släpper de fordonet och lägger benen på ryggen.

Efter en sökinsats påträffas en man i 20-årsådern misstänkt för stölden. Man spårar även med hund men hittar inte på de andra gärningsmännen.

Mannen tas med till stationen där han medgav han att han tagit narkotika. Efter förhör och provtagning släpps mannen på fri fot.

Mannen är misstänkt för stöld av moped och för ringa narkotikabrott. Polisen har inga spår efter mannens kumpaner.

Mopeden är återlämnad till dess rätta ägare.

■ ■ För mer nyheter om Västerås, klicka här

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här

Mer läsning

Annons