Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två personer till sjukhus efter mordförsök på fritidsgård

Tre personer började bråka på Pettersbergs fritidsgård vid 22-tiden på lördagen. I samband med det blev två knivskurna.

Annons

Pettersbergs fritidsgård.

Patruller skickades till den aktuella fritidsgården på Pettersberg i Västerås. När man kom fram var två personer i 17-årsåldern knivskurna. De fördes till sjukhuset. Tillståndet var allvarligt men ska vara stabilt för båda männen.

En tredje person i samma ålder greps som misstänkt. Även en av 17-åringarna som hamnade på sjukhuset är misstänkt för knivskärning. Det fanns många vittnen på plats som kunde peka ut gärningsmännen.

De uppgifter som polisen fått fram är att en person knivskar en annan person, varpå en tredje person knivhögg den första.

– Det var mycket folk och rörigt. Det var också tjafs och bråk utanför fritidsgården. Fritidsledare ringde in det här, säger Mats Länn, befäl vid polisens länskommunikationscentral.

Brottet är rubricerat som mordförsök. Båda misstänkta blev under morgontimmarna anhållna. De var fortsatt anhållna vid lunchtid på söndagen.

Under dagen kommer polisen fortsätta att hålla förhör med misstänkta och målsägande.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta vlt.se via telefon: 021-199 199, e-post: [email protected], mms/sms: 72021 eller Tipsa-tjänsten.

Mer läsning

Annons