Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulf Kristersson (M): Västeråsskotten är ett angrepp på den svenska rättsordningen”

Artikel 17 av 61
Skottlossningen mot polismannen och hans familj
Visa alla artiklar

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och partiets rättpolitiska talesperson, Tomas Tobé, gör ett upprop till stlöd för polisen på DN Debatt, med anledning av skotten i lördags morse mot en polisfamiljs villa i Västerås.

Annons

Tomas Tobé och  Ulf Kristersson (bilden är från 2016).

"Skotten mot polisbostaden i Västerås visar att brottsligheten i Sverige är på väg över en farlig gräns", skriver Kristersson och Tobé och uppmanar nu de andra partierna i riksdagen att ställa sig bakom Moderaterna och ge ett brett stöd för fem Moderat-förslag som ska stärka polisen och rättsstatebn.

"Dådet i Västerås är också ett angrepp mot vår rättsordning och mot statens allra mest grundläggande funktioner. Detta är utomordentligt allvarligt.", anser Kristersson och Tobé som också tar upp bomben mot polishuset i Helsingborg och kidnappningsförsöket av en polishustru i Stockholm tidigare under hösten.

Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé och Ulf Kristersson i Almedalen 2015.

"De kriminella försöker skada och skrämma dem som bär den yttersta uppgiften att upprätthålla lag och ordning i vårt land. Den utvecklingen måste stoppas. Alternativet är en rättsstat som retirerar från sitt grundläggande uppdrag. De långsiktiga konsekvenserna för vårt samhälle är otänkbara.", anser de bägge Moderaterna som vill se fem förslag genomföras:

►Ge polis och domstolar verktyg att knäcka de organiserade gängen.

►Fler vapenbrott bör rubriceras som grova.

►Straffen för våld mot tjänsteman måste skärpas.

►Poliser bör få skadestånd i fler fall.

►Stärk polisyrket.

Alla artiklar i
Skottlossningen mot polismannen och hans familj
Annons