Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utvisas efter att ha stulit elektronik från Stadshuset

En man döms till villkorlig dom och utvisning efter ett inbrott på Stadshuset i Västerås.

Annons

En 20-årig man döms för grov stöld och stöld. Den 23 maj tog han sig in på Stadshuset genom ett fönster. Där inne stal han elektronik.

Polisen fick ett samtal om hur personer med en väska uppträdde misstänksamt. Två poliser åkte till platsen och fick syn på en kille som överensstämde med signalementet. De såg hur han lämnade väskan i en buske. I väskan hittades en dator, kamera, mobiltelefon och annan elektronik för ett sammanlagt värde av drygt 14 000 kronor. Godset kunde härledas till kontor på Stadshuset.

Läs också: Tjuven slängde stöldgods och flydde

Några dagar dessförinnan hade den unge mannen brutit sig in i en bostad i Älvkarleby i Uppsala län.

Mannen är inte svensk medborgare och har ingen känd adress, han har dock påstått att han bor i Älvkarleby. Han döms av Uppsala tingsrätt att betala 4 000 kronor i böter och till utvisning. Han tvingas återvända till sitt hemland och förbjuds att återvända till Sverige på fem år. Tidigare är han dömd till ungdomsvård för flera brott. Redan i juni 2016 beslöt Migrationsverket om utvisning då han nekades uppehållstillstånd. Han kommer nu att vara häktad tills utvisningsdomen har vunnit laga kraft.

Han har angivit att han är född 98 och därmed skulle ha varit omyndig då brottet begicks. Åklagaren har dock gjort gällande att han i själva verket är två år äldre, genom en åldersbestämning från Rättsmedicinalverket.

Mer läsning

Annons