Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsare försökte våldta barn – döms till fängelse

En man från Västerås döms för sexuella övergrepp som han gjort mot barn i Stockholmsområdet. I höstas försökte han att våldta en flicka, sedan hotade han att döda henne om hon berättade för någon.

Annons

En man från Västerås döms för misshandel, olaga hot vid två tillfällen, försök till grov våldtäkt mot barn vid två tillfällen och sexuellt ofredande.

Brotten skedde under hösten 2016. Enligt domen försökte han vid två tillfällen att våldta en närstående flicka som var under 12 år. Mannen misslyckades båda gångerna, dels på grund av att flickan spände kroppen och gjorde motstånd, dels eftersom ett äldre syskon kom hem vilket fick honom att sluta. Han döms även för att ha slagit barnet på armen och ryggen.

Vid ett tillfälle visade han porr för flickan. Han ska också ha hotat barnet. Om hon berättade för någon om vad han gjort skulle han döda henne.

Läs också: Köpte sex av tonårsflicka – betalade med alkohol

Därutöver har han gjort sig skyldig till ett sexuellt ofredande mot ett annat barn i samma familj, en tonåring, år 2015.

Mannen har nekat till brott. Bevisningen mot honom har framför allt bestått av barnens uppgifter, vilka har varit så pass trovärdiga, och fått stöd i övrig utredning, att det har räckt för att mannen ska dömas. Det var barnens mamma som polisanmälde mannen, efter att dottern berättat vad han gjort. En tid dessförinnan hade mamman märkt att något bekymrade barnet. Bland annat hade hon sagt att hon inte ville vara ensam hemma med mannen.

Södertörns tingsrätt dömer honom till 4 år och 6 månaders fängelsestraff. Han ska också betala 252 600 respektive 10 600 kronor i skadestånd till de drabbade barnen.

Läs också: Man anhållen för människorov och våldtäkt

Mer läsning

Annons