Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vittne om polisens sökande efter misstänkte mördaren: "Sprang ut med K-pist"

Artikel 12 av 55
Mordet i Surahammar
Visa alla artiklar

Polisen jobbade på flera fronter för att få tag på den mordmisstänkte 64-åringen, både i Surahammar och i Bålsta, där mannen är bosatt. "Det var ett jävla liv. De var här långt in på kvällen" säger en granne till mannen i Bålsta enligt Aftonbladet.

Annons

Vid 16-tiden under tisdagen så körde det in två minibussar på den misstänkte mannens bostadsområde i Bålsta rapporterar Aftonbladet. Sekunden senare ska tungt beväpnade män ha hoppat ur bussarna.

– En man sprang ur en bil med en k-pist i händerna och hoppade över häcken. Jag blev rädd och ropade till min man i vardagsrummet att nu skjuter de på gatan. Min mans bror var ute på framsidan och arbetade och jag sa att vi måste få in honom, säger grannen Lovisa till Aftonbladet.

Efter ett tag så vällde fler män ut ur bussarna och Lovisa märkte att det stod polis skrivet på deras kläder. De började banka på dörren och skrek åt husägaren att öppna. Men poliserna fick inget svar, för ägaren var mer än en timme bort. 45 minuter senare så mannen greps i Surahammar. Han togs med till förhör och anhölls senare på kvällen. Mannen nekar till brott.

Läs också:

Uppgifter till VLT: Kvinnan och den misstänkte hade en relation

Den mördade kvinnan var förskollärare i Västerås

Gåtan: Offrets make gick också fasansfull död till mötes i Västerås hamn

Alla artiklar i
Mordet i Surahammar

Offret: Kvinna i 55-årsåldern

►Bostaden avspärrad

Annons