Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buskörare härjar vid ABB

En parkering utan buskar och staket är en dröm för de som gillar att sladda med bilar. Nu har anställda på ABB tröttnat på buskörningen på parkeringen.

Annons
Bilen stod parkerad intill refugen.

– Den är ju helt förstörd, bara att köra till skroten.

När Niklas Ek, som jobbar på ABB på Finnslätten, kom promenerandes till arbetet på torsdag morgon fann han sin bil krockad.

– Jag promenerar varannan sträcka sedan i somras, men har inte tänkt att något kunde hända med bilen. Den är ju gammal så ingen skulle väl vilja stjäla den, har jag tänkt.

Bilen stod parkerad längst bort mot en refug. När Niklas Ek kom till jobbet hade den flyttats 6-7 meter, och bakre delen var krockad.

– Jag är ju ingenjör och har räknat ut att bilen som krockade min måste ha kommit körandes i minst 60 kilometer i timmen, föraren borde ha trillat in på sjukhus.

Kvar på parkeringen låg splitter från krocken och en hög med brev.

– Jag har polisanmält, men de kan nog inte göra något fast att de har ett namn från den som antagligen äger bilen. De sa att de inte kan bevisa att han körde.

Niklas Ek berättar att några bilister sladdar på parkeringen om kvällarna sedan drygt ett år tillbaka. Erik Oja, divisionschef, har inte hört talas om att det varit problem tidigare.

– Jag har jobbat här i 22 år och inte hört något om detta förrän nu, jag parkerar i andra änden av byggnaden och där är det inte lika öppet, säger Erik Oja.

– Jag förstår att det här gör våra anställda otrygga och kommer diskutera med fastighetsansvarige vad vi kan göra åt detta, säger Oja.

På en parkering i närheten har man satt upp stenar för att kapa de öppna ytorna.

– Det kan vara ett alternativ om det fungerar med snöröjningen, säger Oja.

– Det är ingen katastrof att min bil är förstörd, det blir bara en massa strul. Men folk kommer ju och går här alla möjliga tider, tänk om de blåser in i en person nästa gång? De får väl drifta, men på kontrollerade ytor, tycker Niklas Ek.

Mer läsning

Annons