Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drunknade i Mälaren

En man i 50-årsåldern har hittats död i en vak.

Annons

Polis och räddningstjänst har under dagen sökt efter en man i 50-årsåldern i Borgåsund, på kommungränsen mellan Västerås och Hallstahammar. Han anmäldes försvunnen vid 10.30 i förmiddags efter att ha varit borta sedan i lördags. 

- Det tog tid innan vi hade någonting att gå på. Länge visste vi inte var vi skulle leta, säger Ann-Charlotte Israelsson, befäl på polisens länskommunikationscentral. 

Mannen var bosatt i Hallstahammars kommun. Flera av hans vänner hjälpte till i sökandet.

- De befarade att han hade kört genom isen med sin crossmotorcykel. Han hade hört av sig på lördagen och berättat att han hade tagit sig ut till öarna, säger Ann-Charlotte Israelsson.

Grannar hade sett honom senast i fredags och lördags och det var inget ovanligt att han åkte iväg ensam. Enligt hans vänner tyckte han om att dra sig undan ibland. De hade varnat honom för att ge sig ut och köra på isen eftersom den är opålitlig. 

Vid klockan 15.45 hittades en del av mannens tillhörigheter: en hjälm, en ryggsäck, en handske och isdubbar i anslutning till öppet vatten. Klockan 17.30 hittade polisen en vak och kallade dit räddningstjänsten. I vaken hittade dykarna den eftersökta 50-åringen drunknad. Inget fordon har påträffats men polisen misstänker att han har kört igenom isen. 

Anhöriga är underrättade. Det finns ingen misstanke om brott.

Mer läsning

Annons