Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eskilstuna-Kurirens chefredaktör misshandlad

Eskilstuna-Kurirens chefredaktör PeO Wärring misshandlades i Eskilstuna i natt.

Annons

Misshandeln ska ha ägt rum i centrala Eskilstuna, och han ska ha slagits medvetslös och vaknat upp först vid ankomsten till sjukhuset.

Enligt vittnen på platsen ska Wärring ha misshandlats av ett antal personer.

Enligt uppgifter har journalister på Eskilstuna-kuriren tidigare utsatts för hot i samband med att de skrivit om den organiserade brottsligheten i staden. 

Elisabeth Bäck har gått in som tillförordnad chefredaktör för Eskilstuna-Kuriren och har varit i kontakt med PeO Wärring under söndagen.

Hon bekräftar att PeO Wärring blivit misshandlad natten till söndag när han lämnade en krog i centrala Eskilstuna.

- Det han minns är att han blir nedslagen bakifrån av en eller flera män. Det nästa han minns är en yngre man som är böjd över honom och som säger till honom att ligga kvar. Mannen ser att PeO är skadad och tillkallar ambulans. PeO körs till Mälarsjukhuset där han plåstras om och han får senare lämna sjukhuset.

Varför ska han ha blivit nedslagen?

-Det PeO säger själv är att han inne på krogen för ett resonemang om journalistik med några personer på krogen. Om det har något samband eller inte är sådant som polisen nu ska reda ut, säger Elisabeth Bäck.

Om misshandeln kan ha någon koppling till organiserad brottslighet låter Elisabeth Bäck vara osagt.

- Eskilstuna-Kuriren har bedrivit en granskande journalistik av den grova kriminella brottsligheten och gjort det föredömligt och modigt. Tidningen har haft hot i samband med det men om det finns någon sådan koppling till det som hände PeO Wärring nu det är för tidigt att säga.

En förundersökning om misshandel har inletts, men inga misstänkta har gripits.

Mer läsning

Annons