Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förare vägrade stanna i poliskontroll – jagas av polisen

Under sena eftermiddagen jagade polisen en bil i Västerås östra och norra delar. Flera personer blev vittnen till jakten, som ska ha börjat i samband med att polisen försökte kontrollera ett fordon på Tråddragargatan.

Annons

På onsdagseftermiddagen tipsades VLT av flera läsare om att en polisjakt pågick på bland annat Hagagatan i Västerås.

– Vi har haft ett efterföljande. De skulle stoppa en bil för att kontrollera den men den som körde bilen ville inte stanna, sade LKC-befäl Ann-Charlotte Israelsson när VLT pratade med henne vid 17.43.

Senare skriver polisen på sin hemsida att jakten ska ha börjat vid 15.30-tiden på Tråddragargatan på Malmaberg i samband med att en patrull bestämde sig för att kontrollera ett fordon. Men föraren av bilen var inte intresserad av det utan valde att köra därifrån med polisen hack i häl.

Flera personer blev vittnen till jakten, som gick genom östra och norra Västerås. Föraren ska ha gjort sig skyldig till några trafikförseelser innan färden tog slut i en trädgård på Jaktvårdsgatan. Ur bilen flydde sedan två personer till fots.

Efter spårning med hund och med hjälp av vittnesuppgifter kunde duon dock gripas på en restaurang längs Norrleden.

I den hyrda bilen hittade polisen föremål som tyder på att personerna kan ha förberett ett grovt brott. I nuläget är männen, 23 och 26 år gamla, misstänkta för förberedelse till grovt rån och grov vårdslöshet i trafik.

Mer läsning

Annons