Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ilska bakom brand

Den 19-årige mannen var mycket upprörd efter ett myndighetsbeslut. Då tände han eld på sin lägenhet.

Annons

Det var strax efter klockan tre natten till tisdagen som SOS Alarm larmades om brand och rök i en lägenhet på Vallby.

När räddningstjänsten kom dit fanns den 19-årige mannen i lägenheten, han vägrade att lämna den rökfyllda bostaden och hade också fått lättare brännskador.

- Brandkåren fick bära ut honom och spola vatten på honom för att kyla ner hans brännskador, säger Jouni Mäkinen vid Västeråspolisens krimjour.

Mannen var mycket upprörd sedan ett myndighetsbeslut gått honom emot. Han hade tänt eld på flera platser i lägenheten. Hans hustru och barn hade en stund före händelsen lämnat lägenheten och gick runt i nattkläderna på området.

- Vi vet ännu inte vad som sagts mellan mannen och hustrun. Han misstänks i alla fall inte för något brott mot henne, säger Jouni Mäkinen.

Mannens hustru och barn skadades inte fysiskt av händelsen, men måste evakueras till ett annat boende eftersom lägenheten är obeboelig. Ingen annan människa skadades.

Mannen fördes i ambulans till Centrallasarettet i Västerås för vård och kontroll av rökskador och brännskador.

- Vi ska förhöra honom i eftermiddag. Han är anhållen, misstänkt för mordbrand, och är under bevakning, säger Jouni Mäkinen.

"Mordbrand" är en brottsrubricering som inte har med anklagelser om mord att göra. Tänder man eld där människor kan omkomma eller skadas svårt, eller stora materiella värden gå tillspillo gör man sig skyldig till mordbrand.

Annons