Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrott i villa - stal bilen

(Uppdaterad) Under julhelgen drabbades flera hushåll i Skultunatrakten av inbrott.

Annons

Vid 14.30 på annandagen fick polisen larm från en familj i Myrby vid Julpa som kommit hem efter julfirandet och upptäckt att de hade haft inbrott i sin villa i . Tidigare uppgavs adressen vara Munga, men det var fel.

Tjuvarna bröt sig in i huset genom ett fönster. Förutom kontanter och smycken ska även en bil ha stulits. Enligt polisen uppgår värdet på det stulna godset till en rätt stor summa pengar. Inbrottet ska ha skett någon gång mellan klockan 23 på juldagskvällen och 15-tiden på annandagen.

Ytterligare två inbrottsförsök har rapporterats från samma område under julhelgen. Den 20 december såg en person hur någon försökte ta sig in hos en granne genom att bryta upp fönstret. Polis tillkallades men gärningsmännen kom undan.

Natten till den 21 december inkom ett larm om att någon hade brutit upp en dörr. Papper, men inga värdesaker, hade stulits.

 – Det kan finnas ett samband mellan inbrotten. Vi har poliser som patrullerar området, säger Ivan Åslund på Länskommunikationscentralen.

Under eftermiddagen var polis på platsen och säkrade spår.

Ytterligare två inbrottsförsök har rapporterats från samma område under julhelgen. Den 20 december såg en person hur någon försökte ta sig in hos en granne genom att bryta upp fönstret. Polis tillkallades men gärningsmännen kom undan. Natten till den 21 december inkom ett larm om att någon hade brutit upp en dörr. Papper, men inga värdesaker, kunde kostaterats vara stulna.

Vid 20.30 kom även ett larm om inbrott från en familj på Patrullgatan på Viksäng. När de kom hem efter ett par dagars resa upptäckte att de någon hade varit i huset. Det verkar som om tjuvarna stal smycket med mera.

Mer läsning

Annons